U borbi protiv kriminala potrebni novi ljudi u policiji i ANB-u

"Na sjednici bilo riječi i o kriminalnom slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra. Vijeće ocjenjuje da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa Upravom policije i Agencijom za nacionalnu bezbjednost u konkretnoj situaciji reagovalo stručno, pravovremeno i profesionalno, te da je takva reakcija modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti"
42 komentar(a)
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Ažurirano: 30.12.2016. 17:46h

Vijeće za nacionalnu bezbjednost smatra da je u borbi protiv organizovanog kriminala potrebno dalje pravovremeno i profesionalno djelovanje nadležnih organa, što podrazumijeva i kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru, saopšteno je nakon sjednice Vijeća kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković.

"Na Vijeću je jednoglasno potencirana neophodnost pune koordinacije i saradnje, i jedinstvenog i efikasnog djelovanja svih činilaca u sistemu bezbjednosti", saopšteno je.

Na sjednici je, kako se dodaje, bilo riječi i o "kriminalnom slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra".

"Vijeće ocjenjuje da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa Upravom policije i Agencijom za nacionalnu bezbjednost u konkretnoj situaciji reagovalo stručno, pravovremeno i profesionalno, te da je takva reakcija modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti države i građana. U tom smislu data je puna podrška Tužilaštvu u pravcu obezbjeđivanja efikasnog i transparentnog krivično-pravnog epiloga u konkretnom predmetu".

Vijeće je analiziralo bezbjednosne prilike u kontekstu nastupajućih novogodišnjih i vjerskih praznika:

"I zaključilo da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, uz zahtjev i instrukciju nadležnim organima u pravcu preduzimanja efektivnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti, u cilju očuvanja potrebnog nivoa bezbjednosti i sigurnosti. Vijeće je predložilo Savjetu za odbranu i bezbjednost da za koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor odredi Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.

Bonus video: