Sajnfeld: Filmski biznis je gotov, zamijenila ga je konfuzija

"Film više ne zauzima vrh u društvenoj, kulturnoj hijerarhiji koji je držao tokom većeg dijela naših života", kazao je komičar

3932 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Slavni američki komičar Džeri Sajnfeld, najpoznatiji po hit sitkomu koji nosi njegovo prezime, konačno se oprobao kao reditelj filma sa ostvarenjem "Unfrosted" koje je uradio za striming servis Netfliks.

U intervjuu za "GQ", Sajnfeld je pričao o njegovom kasnom ulasku u svijet pravljenja filmova i izrazio uvjerenje da filmovi više nisu važni kao što su nekad bili.

"To je bilo skroz novo iskustvo za mene. Mislio sam da uradio neke kul stvari u životu, ali to je ništa u odnosu na ono kako ovi ljudi rade. Oni su smrtno ozbiljni. Oni pojma nemaju da je filmski biznis gotov", kazao je komičar.

Upitan da malo ozbiljnije pojasni svoj stav, Sajnfeld je dodao: "Film više ne zauzima vrh u društvenoj, kulturnoj hijerarhiji koji je držao tokom većeg dijela naših života. Nekad kad bi film izašao, ako je dobar, svi smo išli da ga vidimo. Svi smo pričali o njemu. Citirali smo dijaloge i scene koje su nam se sviđale... Šta je zamijenilo film? Depresija? Nelagoda? Ja bih rekao konfuzija. Dezorijentacija je zamijenila filmski biznis".

Komičar se nedavno pojavio u finalu serije "Curb Your Enthusiasm" Lerija Dejvida, sa kojim je stvorio kultnu seriju "Sejnfeld".

Bonus video: