Izborila se za vrisak u filmu “Furiosa”

Glumica Anja Tejlor Džoj u novom dijelu iz franšize “Mad Max” izgovara samo tridesetak rečenica

3181 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Glavna glumica filma “Furiosa”, Anja Tejlor Džoj, neće puno govoriti u predstojećem ostvarenju, otkrio je nedavno u razgovoru za The Telegraph režiser Džordž Miler.

Kako je kazao, glumica američkog, argentinskog i britanskog porijekla, koja tumači naslovnu ulogu u “Furiosa” ima oko trideset rečenica u cijelom filmu.

Ni prethodni filmovi iz franšize “Mad Max” nisu poznati kao “prepuni dijaloga”, te je slično bilo i sa Melom Gibsonom i Tomom Hardijem, koji jedva da su pričali u prethodnim djelovima.

Prema riječima Milera, dijalozi često usporavaju radnju, a po njegovom mišljenju filmovi su mediji u kojima se najviše uživa kada imaju brzinu.

Zato se, priliko snimanja svojih ostvarenja najviše oslanja na mogućnosti glumaca da ispričaju priču kroz facijalne ekspresije i pokrete ruku i tijela.

Ovo je potvrdila i Tejlor Džoj, koja je u intervjuu za The New York Times otkrila da je ograničen broj rečenica doveo do toga da je na snimanju provela mjesece, a da nije progovorila ni jednu rečenicu.

Ipak se, kako kaže, izborila da se u filmu uključi njen vrisak u određenoj sceni, uprkos protivljenju režisera.

“On ima veoma striktnu ideju o tome kako treba izgledati ratno lice Furiose, zbog toga sam u većini filma mogla da koristim samo oči. Bilo je prilično - zatvori usta, bez emocija, govori svojim očima. To je sve što sam imala”, otkrila je glumica.

“Veliki sam zagovornik ženskog bijesa. Mi smo životinje i uvijek postoji taj određeni momenat kada neko ‘pukne’. U filmu je to taj jedan vrisak i ne šalim se kada kažem da sam se tri mjeseca borila da bi se čuo u određenom kadru”, dodala je ona.

“Furiosa: A Mad Max Saga” počeće da se prikazuje u bioskopima od 24. maja, a uz Tejlor Džoj, jednu od glavnih uloga tumači i Kris Hemsvort, a “A Mad Max Saga” je najavljen kao prikvel ostvarenja “Mad Max: Fury Road”.

Bonus video: