Počelo snimanje filma “28 Years Later”

U novom nastavku originalnoj ulozi, koja ga je i proslavila, vraća se glumac Kilijan Marfi

5609 pregleda 1 komentar(a)
Kilijan Marfi, Foto: Charles Sykes
Kilijan Marfi, Foto: Charles Sykes

Snimanje filma “28 Years Later” (28 godina kasnije) prema pisanju portala The Knowledge, počelo je ove sedmice i to na sjevero-zapadu Velike Britanije.

Prve vijesti o ovom ostvarenju stigle su početkom godine, kada je potvrđeno da su u projekat uključeni režiser Deni Bojl i scenarista Aleks Garland, koji je bio zadužen i za originalni prvi dio “28 Days Later” (28 dana kasnije) iz 2002. godine.

Novi film biće prvi od tri najavljena koji će se kao trilogija nastavljati na prethodna dva, a Kilijan Marfi, glumac koji se proslavio zahvaljujući “28 Days Later” je ranije potvrdio da se vraća svojoj ulozi.

Uz informacije da je počelo snimanje stigao i planirani datum premijere i to 20. jun 2025. godine, a pored Marfija, u “28 Years Later” igraće i Aron Tejlor Džonson, Džodi Komer, Ralf Fajns i Džek Okonel.

Nešto više o ostvarenju otkrio je direktor Sony Motion Pictures kompanije, Tom Rotman.

“Lik Marfija se vraća na iznenađujući način. Tako što će se razvijati, da tako kažem. Ovo je Deni (Bojl) u svom najboljem izdanju. U kombinaciji sa komercijalnim žanrom, kao što je bio slučaj sa ‘Edgar Wright’ i ‘Baby Driver’”, kazao je on.

U orginalnom, prvom dijelu Marfi tumači lik kurira na biciklu, Džima, koji se budi iz kome kako bi otkrio da je u međuvremenu vrlo agresivan i zarazan virus uništio svijet kakav zna.

Nastavak “28 Weeks Later” (28 nedjelja kasnije) stigao je 2007. godine, a sada su najavljena još tri nastavka za koje scenario potpisuje Garland.

U razgovoru za NME magazin prije 2022, Marfi i Bojl su otkrili da su često razmišljali o nastavku priče iz svijeta naučne fantastike, ali je glumac smatrao da je već star za ulogu u novom filmu. Sa druge strane, Bojl je kazao da je Garland radio i na scenariju “28 Months Later” (28 mjeseci kasnije), ali priča nije završena.

“Bio bi mi veliki izazov da režiram nastavak”, kazao je režiser tada, dodajući da je snimanje prvog dijela bilo veoma zabavno.

Bonus video: