Stiže “Peaky Blinders” film

Kilijan Marfi repriziraće ulogu Tomija Šelbija, a ostvarenje će biti dostupno na striming platformi Netflix

1469 pregleda 1 komentar(a)
Foto: BBC
Foto: BBC

Film “Peaky Blinders” stiže na striming platformu Netflix, a oskarovac Kilijan Marfi repriziraće svoju ulogu gangstera Tomija Šelbija, potvrđeno je iz produkcije.

Ovu vijest podijelili su i iz Netflixa postavljajući informaciju na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) uz fotografiju scenarija.

“Ovo je za sve fanove”, poručio je irski glumac koji će biti zadužen i za koprodukciju filma.

Hit serija BBC-ja koja je imala šest sezona, a koje su se emitovale od 2013. do 2022. godine, prati živote gangstera iz Birmingema na početku 20. vijeka. Radnja počinje neposredno nakon završetka Prvog svjetskog rata i prikazuje uzdizanje porodice Šelbi u kriminalnim vodama.

“Izgleda da Tomi Šelbi nije završio sa mnom”, poručio je Marfi koji je u seriji tumačio ovog junaka i glavnog pokretača cijele priče.

“Veliko je zadovoljstvo ponovo ostvariti saradnju sa Stivenom Najtom i Tomom Harperom za potrebe filmske verzije ‘Peaky Blindersa’”, dodao je on.

Serija je 2013. godine počela da se emituje na BBC kanalu, da bi od pete sezone, odnosno 2019. bila prebačena na BBC Two, gdje je zabilježila gledanost od pet miliona.

Tokom emitovanja je dobila i veliki broj priznanja, uključujući i National Television Awards koju dodjeljuju glasovi publike, ali i Bafta nagradu za najbolju drama seriju 2018. godine.

Scenarista i autor “Peaky Blindersa”, Stiven Najt, obećao je da “film neće imati ograničenja”.

“Biće to eksplozivno poglavlje u priči Peaky Blinders”, poručio je on, dodajući da je vrlo uzbuđen što radi na ovom projektu ponovo i da će film biti u produkciji do kraja godine.

“Kada sam prvi put režirao ‘Peaky Blinders’ seriju, prije više od deset godina, nismo znali kakav uspjeh će postići, ali smo znali da ima nečega u hemiji između glumaca i osjećali smo da ima nečega eksplozivnog u priči”, kazao je režiser Tom Harper.

Prema njegovim riječima, serija je uvijek bila “priča o porodici” i upravo zbog toga je uzbudljivo ponovo okupiti glumačku postavu i ostale koji su bili angažovani na “Peaky Blinders” projektu.

Marfi je postao poznat po zombi filmu “28 Days Later”, ali je svjetsku slavu stekao upravo ulogom Tomija Šelbija.

Prošle godine tumačio je lik oca atomske bombe u “Oppenheimeru” i ta uloga mu je u martu donijela Oskara, zahvaljujući čemu je postao prvi irski glumac koji je dobio to priznanje.

Detalji o filmu “Peaky Blinders” još uvijek nisu poznati, kao ni ko će se sve od glumaca vratiti na set, ali je Najt nagovijestio da bi se radnja mogla odvijati za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Pored Marfija, u seriji su igrali i Tom Hardi, Pol Anderson, Sofi Rundl, Anja Tejlor Džoj, Fin Kol, ali i Helen Mekrori koja je preminula tokom snimanja šeste sezone, zbog čega je scenario morao biti izmijenjen.

Za sada nije poznato ni kada će ovaj film imati premijeru.

Bonus video: