Gotham nagradio seriju “Baby Reindeer”

“Colin From Accounts” dobila je nagradu za najbolju komediju, a autorka i glumica Harijer Dajer za najbolju ulogu u komediji

867 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Mini serija “Baby Reindeer” našla se među nagrađenima u okviru prvih televizijskih nagrada Gotham, a dobila je priznanje za najbolju limitiranu seriju, prenosi Bilboard.

“Ni za milion godina ne bih pomislio da će ova mračna, uvrnuta i pomjerena serija dobiti ovoliko univerzalne ljubavi”, kazao je prilikom preuzimanja nagrade Ričard Gad, autor i glumac seriji, koji je scenario napisao po sopstvenom iskustvu.

On se zahvalio i čelnicima striming platforme Netflix, ali i roditeljima “koji su dovoljno zeznuli njegov život zahvaljujući čemu je postao umjetnik”.

“Mislim da je čudno i to što je ova uvrnuta serija pogodila žicu kod velikog broja ljudi. To dokazuje da se dosta ljudi širom svijeta bori sa sličnim problemima. Ne mogu puno reći kada su u pitanju savjeti, ali znam da ništa ne traje vječno. Tako da, ako ste u nevolji, nastavite dalje naprijed, budite uporni i obećavam vam, stvari će postati bolje”, poručio je on.

Serija je zasnovana na događaju iz života Gad, odnosno Marti, ženi koja počinje da ga uhodi i maltretira, nakon što ga je upoznala u baru u kojem radi.

“Serija “Colin From Accounts” dobila je nagradu za najbolju komediju, a autorka i glumica Harijer Dajer kući je otišla sa priznanjem za najbolju ulogu u televizijskoj komediji.

“Mr. & Mrs. Smith” proglašena je za najbolju dramu u kategoriji serija, a Endru Skot je nagrađen za najbolju ulogu u limitiranoj seriji - “Ripley”, ali nije prisustvovao ceremoniji dodjele nagrada.

U protekle 33 godine Gotham Awards dodjeljivao je nagrade za najbolju seriju sa epizodama trajanja preko 40 minuta, najbolju seriju čije su epizode kraće od 40 minuta i najbolja gluma u novoj seriji.

Ove godine, organizatori Gotham priznanja su prvi put održali posebnu dodjelu za kategorije posvećene isključivo projektima iz televizijske industrije.

Bonus video: