Džordž R.R. Martin otkrio: Ipak se nije odsutalo od spinofa "Igre prijestola", radi se sa novom scenaristkinjom

Nakon što je serija najavljena 2021, američki mediji su izvjestili da se od projekta odustalo, i pored toga što je scenarista Brajan Hegleand izjavio da je njegov scenario "ispao sjajno"

3517 pregleda 2 komentar(a)
Džordž R.R. Martin, Foto: Shutterstock
Džordž R.R. Martin, Foto: Shutterstock

Za spinof "Igre prijestola" za koji se smatralo da se odustalo od njega ipak ima nade. To se da zaključiti iz objave autora popularnih knjiga po kojima je snimljena hit serija.

Spinof koji je u pitanju je "Deset hiljada brodova", čija radnja bi trebalo da bude smještena hiljadu godina prije dešavanja iz knjige "Pjesma leda i vatre". Nakon što je serija najavljena 2021, američki mediji su izvjestili da se od projekta odustalo, i pored toga što je scenarista Brajan Hegleand izjavio da je njegov scenario "ispao sjajno".

Sada je Džordž R.R. Martin, autor originalnih knjiga, otkrio da je nastavljen rad na projektu sa novim scenaristom,vlasnicom Pulicera Eboni But.

"Ona je nevjerovatno talentovana dramaturškinja, sa kojom je uživanje raditi. Ja i HBO smo je zaposlili, kako bi radila na novom pilotu za 'Deset hiljada brodova', spinofu 'Igre prijestola' o Nimeriji i Rojnaru. Veoma smo uzbuđeni zbog toga, mada još pokušavamo da shvatimo kako ćemo da platimo za deset hiljada brodova, tri stotine zmajeva i one gigantske kornjače", napisao Martin u objavi u kojoj je čestitao But Pulicerovu nagradu.

Bonus video: