Serija "The Boys" trebalo da bude filmska trilogija, ali u vremenu prije Marvelovih hitova nije dobila zeleno svjetlo

"Ne bih ništa promijenio, jer je serija nevjerovatna. Ali Mekej je napravio kul stvari. Problem je bio što je to bila 2008, a ne 2018. Nisu bili spremni još uvijek za to", kazao je Robertson

5669 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz serije The Boys, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz serije The Boys, Foto: Printscreen YouTube

Jedan od tvoraca popularne serije "The Boys" Derik Robertson potvrdio je da je prvobitni plan bio da se originalni strip ekranizuje u vidu filmske trilogije koju bi režirao Adam Mekej. Ovaj projekat započet je 2008, prije nego što je lansiran Marvelov filmski univerzum koji je ekranizacije stripova učinio najprofitabilnijim žanrom.

Sve je počelo sa Setom Rodženom i njegovim dugogodišnjim saradnikom Evanom Goldbergom kad su prvi put naišli na strip, otkriva magazin "Rolling Stone".

"Bili smo u fazonu: 'Čovječe, ovo je preludo'. Odmah smo iste sedmice pošli u Sony i rekli im da moraju da to ekranizuju", kazao je Rodžen. Sony je otkupio prava, koja su na kraju završila u rukama Rodžena, Goldberga i Erika Kripkea, koji je koautor serije. Adam Mekej je neko vrijeme pokušavao da strip pretvori u filmsku strilogiju, napisao je scenario, ali nije dobio zeleno svjetlo u Holivudu.

"Ne bih ništa promijenio, jer je serija nevjerovatna. Ali Mekej je napravio kul stvari. Problem je bio što je to bila 2008, a ne 2018. Nisu bili spremni još uvijek za to", kazao je Robertson.

"The Boys" je danas jedna od najpopularnijih serija, a uskoro će krenuti sa prikazivanjem njena četvrta sezona.

Robertson je otkrio da je prvobitna ideja bila da momci iz naslova budu istražitelji u DC univerzumu, gdje bi likovi poput Supermena i Betmena bili potajno zli i perverzni. Ideja je transformisana u nove superheroje koji su satirični prikazi postojećih. Tako je Homlender baziran na Supermenu, Dip na Akvamenu... Robertson je otkrio da je prvi kostim za Homlendera koji imao očigledan nacistički simbol na sebi.

"Kasnije, kako je evoluirao, stavio sam ga u kostim baziran na američkoj zastavi, jer mi se sviđa taj citat koji kaže da je patriotizam posljednje utočište hulja", dodao je on.

Bonus video: