Više osoba bi moglo biti optuženo za smrt glumca Metjua Perija

Istraga o smrti glumca poznatog po ulozi Čendlera iz serije “Friends” privodi se kraju

3405 pregleda 0 komentar(a)
Metju Peri, Foto: Shutterstock
Metju Peri, Foto: Shutterstock

Nekoliko ljudi moglo bi biti optuženo za povezanost sa smrću glumca Metjua Perija, najpoznatijeg po ulozi Čendlera kultnoj seriji “Friends”, prenose američki mediji koji se pozivaju na izvore iz policije.

Kako piše magazin “People” istraga o smrti Perija, koji je preminuo prošle godine od posljedica ketamina, privodi se kraju, a rezultat bi mogao biti podizanje optužnice protiv više ljudi, ali će krajnju odluku o tome donijeti državni tužilac.

Gotovo sedam mjeseci nakon njegove smrti, u martu ove godine je pokrenuta istraga na federalnom i lokalnom nivou, kako bi se saznalo ko je Perija snabdijevao ketaminom zbog čijeg je konzumiranja preminuo.

Peri koji je preminuo 54. godini, pronađen je mrtav 28. oktobra prošle godine u svojoj kući u kadi, a toksikološki nalazi su pokazali da se predozirao ketaminom, što je prouzrokovalo da se u nesvjesnom stanju udavi.

Glumac je prema izvorima koji su mu bili bliski, bio na terapiji u sklopu koje je kroz infuziju dobija ketamin uz pomoć kojeg se borio protiv depresije i anksioznosti.

Ono što je problematično u cijelom slučaju je to što je posljednju terapiju imao desetak dana prije smrti, a ljekari su istakli da od nje nije mogao preminuti jer “dejstvo traje tri do četiri sata, a nekada i manje”.

Rezultati autopsije koji su dostupni za javnost od decembra pokazuju da je Peri u krvi imao količinu ketamina koja se koristi kao totalna anestezija tokom operacija i to je navedeno kao uzrok smrti.

Policija sada istražuje ko je mogao da omogući Periju konzumiranje ketamina van propisanih medicinskih terapija, a razmatra se i mogućnost da mu je ta supstanca dostavljana i poštom.

Peri je tokom života imao probleme sa zavisnošću koji su počeli nakon njegove povrede na skijanju 1997. godine, kada je postao zavistan o lijeku protiv bolova - Vikodinu.

Kako je i sam pisao u svojim memoarima “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, potrošio je oko devet miliona dolara na liječenje, koje je obuhvatilo šest hiljada sastanaka sa Anonimnim alkoholičarima i 15 odlazaka na rehabilitaciju.

Bonus video: