Kostnera ne brine očajan debi "Horizonta" u bioskopima: Važno je da izgleda kako sam želio

U pitanju je samo prvi dio sage u četiri dijela, a Warner Bros. planira da drugi film objavi 16. avgusta

5668 pregleda 0 komentar(a)
Kevin Kostner, Foto: Printscreen YouTube
Kevin Kostner, Foto: Printscreen YouTube

Film Kevina Kostnera "Horizont: Američka saga" doživio je očajan debi u bioskopima sa zaradom od samo 11 miliona dolara, što djeluje kao potpuni promašaj budući da je ovaj epski vestern koštao oko 100 miliona dolara.

Kostner je kazao da je potrošio 38 miliona dolara sopstvenog novca kako bi finansirao produkciju, dok je studio Warner Bros. platio samo distribuciju. Ipak, glumac i reditelj je kazao da nije sve u brojkama.

"Živio sam sa filmovima i proživio što im se sve dešava u prvim sedmicama prikazivanja. Ako se previše opteretimo oko toga, onda je za očekivati da budemo razočarani. Ja sam veoma srećan što 'Horizont' izgleda onako kako bi trebalo i tako će izgledati zauvijek. To je ono što je meni važno u ovom procesu", objasnio je Kostner.

"Da li bih volio da je film veoma, veoma uspješan? Naravno da bih. Mom egu bi se to svidjelo, svakome bi se svidjelo. Ali sam najsrećniji što film o kojem pričamo izgleda onako kako sam želio", istakao je on.

U pitanju je samo prvi dio sage u četiri dijela, a Warner Bros. planira da drugi film objavi 16. avgusta. Kostner u međuvremenu kreće sa produkcijom trećeg filma, a još nije poznato da li će slab prijem u bioskopima uticati na snimanje četvrtog filma. Kritičari su uglavnom negativno ocijenili "Horizont", ističući da više djeluje kao početak serije, nego kao film.

Bonus video: