Dejn nije napustio "Uvod u anatomiju", već je dobio otkaz

Glumac Erik Dejn otkrio da je postao previše skup za producente serije “Uvod u anatomiju”

2460 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Američki glumac Erik Dejn, najpoznatiji po ulozi doktora Marka “Mekstimija” Sloana u dugovječnoj seriji “Uvod u anatomiju”, u razgovoru za potkast Armchair Expert, otkrio je da njegov junak nije poginuo zato što je on dao otkaz, već zato što su ga producenti ovog televizijskog šoua otpustili.

Njegov junak koji je bio poznat pod nadimkom Mekstimi, preminuo je u devetoj sezoni nakon avionske nesreće, a ta epizoda emitovana je 2012. godine.

“Nisam otišao. Mislim da su me pustili da odem”, kazao je on, dodajući da, iako je u to vrijeme imao probleme sa zavisnošću, to nije bio razlog otkaza “mada nije ni pomoglo da ostane u seriji”.

“Nisu me pustili zbog toga, iako nije pomoglo. Kao i svi glumci koji dugo vremena provedu igrajući u jednoj seriji, počeo sam da postajem preskup za produkciju. A produkcija zna šta mora da uradi - sve dok su imali njihovu Meredit Grej (Elen Pompeo) serija će dobro prolaziti”, zaključio je ovaj 51-godišnji glumac.

“Nisam bio isti momak kojeg su zaposlili. Zato razumijem zašto su mi dali otkaz”, dodao je on, a zatim se osvrnuo na odnos sa autorkom serije, Šondom Rajms.

“Ona je zaista sjajna. Štitila je sve nas. Ali ja mislim da sam ipak dobio otkaz. Nije bilo ceremonijalno, u smislu da su mi rekli - otpušten si, već su mi samo kazali da se neću vraćati na set”, prisjetio se Dejn.

U julu 2011. godine, prije početka emitovanja osme sezone “Uvoda u anatomiju”, njegov portparol je medijima kazao da je Dejn u centru za rehabilitaciju, gdje se liječ od “zavisnosti o ljekovima koje je počeo da pije zbog sportske povrede”.

U potkastu Armchair Expert, glumac se osvrnuo i na te dane i bitku protiv zavisnosti.

“Ako uzmete u razmatranje cijelu osmu sezonu serije, više sam bio u problemu, nego što sam bio čist. I upravo tada su stvari za mene krenule na gore”, iskren je glumac.

Nakon što je završio sa snimanjem drama serije čija se radnja odvija u bolnici, Dejn je dobio ulogu u “The Last Ship”, a potom i u HBO seriji “Euphoria”.

Trenutno se u bioskopima prikazuje film “Bad Boys: Ride or Die” u kojem se pridružio glavnim junacima koje tumače Vil Smit i Martin Lorens.

ABC televizija u međuvremenu je, u aprilu, najavila snimanje 21. sezone serije “Uvod u anatomiju”, čija je prva epizoda emitovana 2005. godine. Kroz Grey Sloan Memorial bolnicu prošao je veliki broj likova, a najduže se zadržala Meredit Grej koju je tumačila Elen Pompeo, a koja je sve do 19. sezone bila okosnica radnje. Zahvaljujući velikom uspjehu i gledanosti, autorka Šonda Rajms je paralelno pokrenula snimanje dvije spin-off serije “Private Practice”, koja se emitovala od 2007. do 2013. godine i “Station 19”, koja se prikazivala na malim ekranima od 2018, a posljednja epizoda imala je premijeru 30. maja ove godine.

Bonus video: