Učinio je da komedija bude glavni šou

Glumac i komičar Edi Marfi tvrdi da za crne umjetnike uspjeh od života pravi minsko polje

2651 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumac i komičar Edi Marfi u razgovoru za New York Times pričao je o tome kako su velike zvijezde koje su preminule rano, uticale na njegov životni stil, te istakao da ga upotreba ilegalnih supstanci nikada nije interesovala.

Nakon konstatacije novinara da je u jednom trenutku karijere bio na istom nivou kao i Elvis Prisli, Majkl Džekson i Princ, koji su zbog korišćenja narkotika ili ljekova preminuli mladi, Marfi je kazao da je svjestan zamki koje slava donosi.

“Svi oni su upozoravajuće priče za mene. Ja ne pijem. Prvi džoint sam zapalio u tridesetoj godini. Sjećam se, kada sam imao 19 godina, bio sam u Blues baru, sa Robinom Vilijamsom i Džonom Belušijem. Počeli su da konzumiraju kokain, a ja sam im rekao da mi ne treba”, prisjetio se glumac i komičar.

“Ne postavljam moralne standarde, jednostavno nisam bio zainteresovan. Nisam imao želju niti radoznalost”, dodao je on, te pojasnio da postati poznat vrlo mlad, naročito ako je crne kože, može napraviti od života minsko polje, jer se “u svakom momentu može desiti nešto što će poništiti raniji uspjeh”.

“Sada mogu da kažem sebi da sam u proteklih 35 godina prolazio kroz minsko polje. Industrija nije blagonaklona prema crnim umjetnicima. To je bila nova stvar - radio sam nešto što niko prije mene nije i to u industriji koja je za bijele momke. Nemaš ljude koji ti čuvaju leđa”, zaključuje Marfi, te se osvrnuo i na stav da je utabao stazu za crne komičare poput Kevina Harta i Krisa Roka, ali glumac ističe da to nije u potpunosti istina “jer su oni imali svoje puteve”.

“Komedija je nekada bila sporedna stvar, a ja sam to promijenio i učinio da komedija bude glavni šou”, smatra Marfi i dodaje da je promijenio i stav ljudi i ubijedio ih da komedija može napuniti arenu ili zaraditi stotine miliona dolara.

Bonus video: