"Šogun" ušao u istoriju sa 25 nominacija za Emi nagrade

"Shogun" je tek druga serija u kojoj engleski nije glavni jezik, a koja je nominovana za najbolju seriju u kategoriji drama, nakon korejske senzacije "Squid Game"

2921 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz serije "Šogun", Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz serije "Šogun", Foto: Printscreen YouTube

FX-ova hit serija "Šogun" ušla je u istoriju sa 25. Objavljene su ovogodišnje nominacije za nagradu Emi, čija će se dodjela održati 15. septembra, a "Šogun" ih ima čak 25. Slijedi još jedna FX-ova serija "The Bear" sa 23 u kategoriji drama.

Osim što se "Šogun" našao među kandidatima za najbolju dramu, Hirojuki Sanada koji igra Jošija Toranagu nominovan je za najboljeg glumca a Ana Savai za najbolju glumicu za njenu ulogu Tode Mariko.

Među nominovanima za najbolje sporedne uloge su Tadanobu Asano, koji je oduševio fanove ulogom Jabušigea, kao i Takehiro Hira koji je igrao uzurpatora trona Išida Kazunarija.

"Šogun" je dobio i niz nominacija u tehničkim kategorijama, među kojima su dizajn, originalna muzika, dizajn zvuka, kasting, dizajn kostima i druge. Bez obzira na to ko će dobiti nagrade, ovo je već veliki uspjeh za FX i skupocjenu seriju kojoj je bilo potrebno deset godina da se realizuje.

"Šogun" je tek druga serija u kojoj engleski nije glavni jezik, a koja je nominovana za najbolju seriju u kategoriji drama, nakon korejske senzacije "Squid Game".

Bonus video: