Kit Harington priznao da je kraj "Igre prijestola" zbrzan, ali kaže da nije moglo da bude drugačije

Harington je dodao da "svako ima pravo na svoje mišljenje" što se tiče kontroverznog finala,

6972 pregleda 4 komentar(a)
Kit Harington u seriji "Igra prijestola", Foto: Hollywoodreporter
Kit Harington u seriji "Igra prijestola", Foto: Hollywoodreporter

Kit Harington je u novom intervjuu za britanski GQ rekao da bi nastavak serije "Igra prijestola" poslije osam sezona bio nemoguć jer je cijela ekipa bila umorna.

Blokbaster HBO serija završila je skraćenom finalnom sezonom (samo šest epizoda u poređenju sa uobičajenih deset) koja je izazvala ljutnju među obožavaocima, od kojih su mnogi kritikovali da je radnja ubrzana kako bi se došlo do kraja. Harington, koji je igrao Džona Snoua, ne osporava nužno kritičare, iako zna da nije bilo šanse da nađe snage za još epizoda.

"Mislim da ako je grešaka sa krajem 'Igre prijestola', to je bilo da smo svi bili tako je*eno umorni, nismo mogli da nastavimo dalje. Tako da razumijem što su neki ljudi mislili da je sve djelovalo zbrzano i možda se slažem sa njima. Ali nisam siguran da je bilo alternative. Gledam slike sebe iz te finalne sezone i izgledam iscrpljeno. Nisam imao još jednu sezonu u sebi", kazao je glumac.

Harington je dodao da "svako ima pravo na svoje mišljenje" što se tiče kontroverznog finala, dodajući: "Mislim da su napravljene greške, možda u priči na kraju. Mislim da je bilo nekih zanimljivih izbora koji nisu baš uspjeli".

Džon Snou je preživio kraj "Igre prijestola", iako nije bio potpuno spokojan. Posljednji put kad smo ga videli, jahao je u Ukletu šumu sa divljacima kako bi započeo novi život.

Harington je jedno vrijeme razmišljao o povratku u svijet "Igre prijestola", ali je potvrdio ranije ove godine da je projekat odložen.

"Ono što mogu da vam kažem je da je HBO došao kod mene i pitao me da li bih razmislio o spinofu. Moja prva reakcija je bila ne. A onda sam pomislio da bi mogla postojati zanimljiva i važna priča o vojniku poslije rata. Osjetio sam da bi se može nešto tu reći, ispričati priča u ograničenoj dozi", kazao je glumac. "Proveli smo nekoliko godina razvijajući to. I jednostavno... ništa nas nije dovoljno uzbudilo. Na kraju, nekako sam se povukao i rekao: 'Mislim da ako ovo budemo gurali dalje, mogli bismo da dobijemo nešto što nije dobro. A to je poslednja stvar koju svi želimo", dodao je on.

Franšiza "Igra prijestola" nastavlja da živi zahvaljujući prednastavku, seriji "Kuća zmaja" koja je nedavno završila svoju drugu sezonu, a već je najavljeno i snimanje treće. Drugi prednastavak "Vitez Sedam kraljevstava" je takođe u pripremi. Harington je nedavno Associated Pressu rekao da nije gledao "Kuću zmaja".

"Jednostavno ne mogu da je gledam. Mislim da sam jednostavno previše vremena proveo u tome. I želim im sve najbolje. Čujem da je sjajno i da ide veoma dobro. Ali mislim da nikada neću gledati tu seriju i da neću gledati 'Igru prijestola' ponovo još nekoliko godina", otkrio je glumac.

Bonus video: