Anđelina Džoli kaže da žene prečesto definišu tuđa mišljenja

Glumica je otkrila da se skoro sedam mjeseci obučavala za izvođenje opere zbog uloge operske pjevačice Marije Kalas

2904 pregleda 1 komentar(a)
Anđelina Džoli, Foto: Shutterstock
Anđelina Džoli, Foto: Shutterstock

Slavna holivudska glumica Anđelina Džoli kazala je da tuđe viđenje žene prečesto definiše ko je ona, govoreći o njenom novom filmu u kojem igra čuvenu opersku pjevačicu Mariju Kalas.

Film "Maria", čileanskog reditelja Pabla Laraina, premijerno je prikazan u četvrtak na Venecijanskom filmskom festivalu, ali je već izazvao šuškanja o Oskaru zbog načina na koji je Džoli prikazala ovu divu.

Na konferenciji za novinare glumica je upravo upitana šta misli o riječi "diva", na što je odgovorila da smatra da taj pojam često nosi puno negativnih konotacija.

"Ponovo sam naučila značenje te riječi kroz Mariju, sada imam novi odnos prema njoj. Često je tuđa percepcija žene ta koja previše definiše ko je ona i ko je bila. Mislim da je Marija bila jedna od najvrijednijih osoba koja nikoga nije povrijedila", istakla je glumica.

Film koji je Netfliks otkupio za distribuciju u SAD-u se fokusira na posljednju sedmicu života Kalasove 1977. godine u Parizu.

Sopranistkinja je duboko izolovana, a o njoj brinu samo njen batler (koga igra Pjerfrančesko Favino) i kućna pomoćnica (Alba Rorvaher) - zabrinuti za njeno zdravlje, lijekove i razarajuće posljedice njenog oslabljenog glasa.

Džoli je takođe otkrila da se skoro sedam mjeseci obučavala za izvođenje opere. Rekla je da nikada ranije nije pjevala u javnosti i da je bila strašno nervozna zbog snimanja scena u prepunom teatru La Skala u Parizu.

"Sjećam se da sam prvi put pjevala i bila sam toliko nervozna. Moji sinovi su bili tu i pomogli su da se zaključaju vrata kako niko drugi ne bi ušao, a ja sam se tresla", prisjetila se glumica.

Kalas, koja je rođena kao Marija Kalogeropulos u grčkoj porodici u Njujorku, debitovala je profesionalno u Atini sa 17 godina i postala jedna od najvećih operskih pjevačica svih vremena, sa svojim nenadmašnim glasom i scenskim prisustvom.

Ali suočila se i sa osudom javnosti zbog svojih visokih zahtjeva i ponašanja dive, svoje težine i svog ljubavnog života. Kalas je imala vezu sa brodovlasnikom Aristotelom Onazisom, koji ju je napustio zbog Džeki Kenedi. Umrla je u Parizu u 53. godini od srčanog udara.

Džoli, koja je posljednjih godina bila u centru pažnje zbog javnog i teškog razvoda od Breda Pita, rekla je da se na neki način poistovjećuje sa Kalas.

Očekuje se da će glumica napustiti Veneciju prije nego što Pit stigne na premijeru svog filma "Vukovi" u nedjelju. Iako su pravno razvedeni od 2019. godine, i dalje se bore oko pitanja poput starateljstva, finansija i vinograda u Francuskoj.

"Mnogo toga neću reći u ovoj prostoriji, a vi vjerovatno znate i pretpostavljate sve. Poistovjećujem se sa onim dijelom nje koji je izuzetno nježan i nije imao dovoljno prostora u svijetu da se pokaže onoliko koliko je zaista ona bila nježna i emocionalno otvorena. Mislim da dijelim njenu ranjivost više od bilo čega drugog", kazala je kroz osmijeh Džoli.

Bonus video: