Farel je Lego, a Robi Vilijams majmun u biografskim muzičkim filmovima koji ciljaju Oskare

"Piece by Piece" će prikazati Farelov život od ranog djetinjstva i sadržati zanimljiv saundtrek, a u "Better Men" Robi Vilijams otkriva svoju dušu

4002 pregleda 0 komentar(a)
Farel Vilijams, Foto: Shutterstock
Farel Vilijams, Foto: Shutterstock

Slavni muzičari Farel Vilijams i Robi Vilijams, koji nisu u srodstvu uprkos istom prezimenu, odlučili su da ispričaju svoje životne priče na nekonvencionalne načine.

Farelova priča biće prikazana u filmu "Piece by Piece", koji je režirao Oskarom nagrađeni reditelj Morgan Nevil, poznat po dokumentarcu "20 Feet from Stardom". Film koristi Lego kockice kako bi prikazao Farelovo rano djetinjstvo, sa fokusom na njegove korijene u Virdžinija Biču i uspon do slave kao polovina hip-hop i R&B producentskog dua The Neptunes.

Film sadrži intervjue sa mnogim Farelovim savremenicima, uključujući Jay-Z-ja, Snoop Dogga, Gven Stefani, Timbalanda, Kendrik Lamara, Džastina Timberlejka i Busta Rhymesa - svi prikazani u Lego obliku. Producentska kuća Focus Features reklamira "Piece by Piece" kao animirani muzički biografski film, tražeći priznanje u kategoriji za najbolji animirani film. Međutim, film će biti prijavljen i u kategoriji za najbolji dokumentarac, iako Odsjek za dokumentarce istorijski nije bio sklon filmovima koji koriste nekonvencionalne metode pripovijedanja.

"Piece by Piece" će se takođe boriti za pažnju u drugim kategorijama za Oskara. Iako su Lego filmovi u prošlosti bili zanemareni, Akademija dozvoljava članovima izvan Odsjeka za animaciju da glasaju za nominacije. Sa svojim snažnim saundtrekom koji sadrži hitove iz '90-ih i 2000-ih, očekuje se da će film biti dobro primljen kod milenijalaca i fanovima ovog žanra i ima potencijal za komercijalni uspjeh.

Film uključuje pet originalnih pjesama, a završna pjesma - koju je napisao Farel i koja dijeli naslov sa filmom - vjerovatno će biti prijavljena za kategoriju za najbolju originalnu pjesmu. Farel je narator tokom većeg dijela filma, prepričavajući djetinjstvo oživljeno kroz animaciju.

U međuvremenu, biografski muzički film "Better Man" produkcijske kuće Paramount Pictures, u režiji Majkla Grejsija ("The Greatest Showman"), ispričaće priču o legendarnom britanskom muzičaru Robiju Vilijamsu, ali sa neočekivanim obrtom - popularni Robi je prikazan kao CGI majmun.

Robi Vilijams
Robi Vilijamsfoto: Shutterstock

Film je premijerno prikazan u Čak Džouns teatru, gdje su Robi Vilijams i Majkl Grejsi imali uvodno obraćanje. Robi je u razgovoru za Variety opisao svoj život kao "sje*an", ali je izrazio ogromnu želju da podijeli svoju priču sa svijetom.

Film je, kao što se i očekuje od muzičkih biografskih filmova, prepun borbi sa slavom, preljubama i zavisnostima. Međutim, Vilijams otkriva svoju dušu, dajući glas majmunu koji kao da je izvučen direktno iz filma "Planeta majmuna".

Što se tiče njegovih izgleda za nagrade, film je pravi favorit za Oskare, kao što su to bili prethodni biografski filmovi poput "Bohemian Rhapsody" i "Walk the Line". Posebno vizuelni efekti, zvuk i scenografija, zaslužuju ozbiljno razmatranje.

Bonus video: