Ridli Skot već sprema treći dio "Gladijatora"

Kao što je slučaj sa svakom holivudskom franšizom, postojanje trećeg dijela "Gladijatora" zavisiće u potpunosti od uspjeha "Gladijatora II"

1723 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ridli Skot je ponovo oživio svoju franšizu "Gladijator" nakon 24 godine sa predstojećim filmom "Gladijator II", a izgleda da to možda neće biti kraj epske priče. U razgovoru za francuski magazin Premiere, režiser je potvrdio da već razvija ideju za treći dio.

"Već razmišljam o 'Gladijatoru 3'. Ne, ozbiljno! Zapalio sam fitilj. Kraj 'Gladijatora II' podsjeća na ‘Kuma’, sa Majklom Korleoneom koji se nalazi u poslu koji nije želio i pita se: ‘Šta sad, oče, šta da radim?’ Tako da će sljedeći film biti o čovjeku koji ne želi da bude tamo gdje je", otkrio je on.

U "Gladijatoru II" glavnu ulogu tumači Pol Meskal kao odrasli Lucije, sin Lucile (Koni Nilsen) i nećak Komoda, glavnog antagoniste iz originalnog filma kojeg je glumio Hoakin Finiks. Priča se nastavlja nekoliko godina kasnije, Lucije sada živi u Numidiji, regiji na sjeveru Afrike, gdje ga je majka poslala kao dijete jer je van domašaja Rimskog carstva. Događaji ga vraćaju u Rim kao gladijatora, gdje stiče nove neprijatelje i ponovo se ujedinjuje sa majkom. Denzel Vašington igra Makrina, bogatog moćnika u Rimu koji drži gladijatore radi zabave. U glumačkoj postavi su i Pedro Paskal i Džozef Kvin.

Kao što je slučaj sa svakom holivudskom franšizom, postojanje trećeg dijela "Gladijatora" zavisiće u potpunosti od uspjeha "Gladijatora II". Film je već dobio pohvale od samog Skota, koji je za Empire magazin u avgustu rekao da je nastavak jedna od najboljih stvari koju je ikada napravio.

Skot je takođe istakao da "Gladijator II" počinje sa "vjerovatno najvećom" akcionom sekvencom koju je ikada radio.

"Gladijator 2" će se naći u bioskopima 22. novembra.

Bonus video: