Uhapšeni Španci koji su iznuđivali novac od žena predstavljajući se kao Bred Pit

"Prevaranti su proučili društvene mreže svojih žrtava i napravili psihološki profil, otkrivajući tako da su obje žene bile ranjive osobe, lišene pažnje i u stanju depresije", saopštila je policija

5229 pregleda 1 komentar(a)
Bred Pit, Foto: Shutterstock
Bred Pit, Foto: Shutterstock

Španska policija uhapsila je pet osoba osumnjičenih da su na prevaru od dvije žene iznudili 325.000 eura predstavljajući se na internetu kao holivudski glumac Bred Pit.

Osumnjičeni su stupili u kontakt sa ženama preko internet stranice koja okuplja fanove Oskarom nagrađivanog glumca, navodeći ih da povjeruju da imaju "emotivnu vezu s njim", saopštila je španska policija u ponedjeljak, prenosi Gardijan.

Predstavljajući se kao Pit, članovi kriminalne grupe navodno su podstakli žene da ulože novac u različite projekte koji nisu postojali.

Jedna žena, iz južne regije Andaluzija, prevarena je za 175.000 eura, dok je druga, iz Baskije, izgubila 150.000 eura.

"Prevaranti su proučili društvene mreže svojih žrtava i napravili psihološki profil, otkrivajući tako da su obje žene bile ranjive osobe, lišene pažnje i u stanju depresije. Takođe su koristili platforme za razmjenu instant poruka kako bi slali poruke i mejlove ženama, sve dok nisu došli do tačke kada su one vjerovale da razgovaraju putem WhatsApp-a sa Bredom Pitom lično, koji im je obećavao romantičnu vezu i zajedničku budućnost", saopštila je policija.

Policija je uhapsila pet osoba u Andaluziji, uključujući i navodne vođe grupe.

U okviru operacije, policija je izvršila pretres u pet domova, zaplijenivši nekoliko mobilnih telefona, bankovnih kartica, dva računara i dnevnik u kojem su bile zapisane fraze koje su prevaranti koristili da obmanu svoje žrtve.

Policija je uspjela a povrati 85.000 eura koje su osumnjičeni oduzeli od dvije žene.

Bonus video: