Adel Lim će režirati "Princezine dnevnike 3"

Detalji zapleta još nisu potvrđeni, ali se očekuje da će treći film nastaviti priču iz "Princezinih dnevnika" iz 2001. i nastavka "Kraljevske vjeridbe" iz 2004. godine

744 pregleda 0 komentar(a)
Adel Lim, Foto: Shutterstock
Adel Lim, Foto: Shutterstock

Adel Lim, poznata po filmovima "Ludi bogati Azijci" i "Raja i posljednji zmaj", režiraće najnovije ostvarenje iz franšize "Princezini dnevnici", prenosi Varajeti.

"Kao veliki obožavalac originalnog filma ‘Princezini dnevnici’, izuzetno sam uzbuđena što ću biti dio oživljavanja trećeg nastavka ove voljene franšize. Radujemo se što ćemo s publikom širom svijeta proslaviti njene osnovne vrijednosti ženske snage, radosti i mentorstva", poručila je rediteljka.

Film producira Debra Martin Čejz, koja je započela filmsku franšizu sa En Hatavej u ulozi Mije Termopolis, skromne tinejdžerke koja postaje kraljica izmišljenog kraljevstva Genovije, i Džuli Endruz kao njene kraljevske bake. Hatavej će takođe biti producentkinja.

Slavna glumica je podijelila svoje oduševljenje i potvrdila povratak franšize putem društvene mreže Instagram.

"Princezini dnevnici 3" su u razvoju od 2022. godine, a Hatavej je je lani rekla da su "na dobrom putu".

"Još uvijek nemamo šta da objavimo, ali na dobrom smo putu", kazala je za V magazin.

Flora Grison piše scenario. Detalji zapleta još nisu potvrđeni, ali se očekuje da će treći film nastaviti priču iz "Princezinih dnevnika" iz 2001. i nastavka "Kraljevske vjeridbe" iz 2004. godine, umjesto da ponovo pokrene serijal.

Adel Lim je najpoznatija po scenariju za veliki bioskopski hit "Ludi bogati Azijci", koji je postao jedna od najprofitabilnijih romantičnih komedija svih vremena. Lim je nakon toga napisala Diznijev film "Raja i posljednji zmaj", koji je bio nominovan za Oskara za najbolji animirani film. Ona je 2023. debitovala kao rediteljka sa filmom "Joy Ride" u kojem su igrale Ešli Park, Šeri Kola, Sabrina Vu i Stefani Hsu.

Bonus video: