Hju Grant kaže da će četvrti film o Bridžit Džons biti smiješan, ali i veoma tužan

U najnovijem nastavku, koji će izaći na Dan zaljubljenih sljedeće godine, Bridžit se snalazi kao samohrana majka nakon smrti svog supruga Marka Darsija

2586 pregleda 0 komentar(a)
Hju Grant, Foto: Reuters
Hju Grant, Foto: Reuters

Filmovi o Bridžit Džons uvijek su bili puni humora i komičnih scena koje su privlačile veliki broj gledalaca, ali Hju Grant kaže da će se četvrti dio serijala razlikovati jer će biti veoma tužan.

Slavni glumac, koji ima 64 godine, ponovo je preuzeo ulogu Danijela Klivera za predstojeći film, koji je adaptacija romana Helen Filding "Bridžit Džons: Luda za tim momkom".

U najnovijem nastavku, koji će izaći na Dan zaljubljenih sljedeće godine, Bridžit se snalazi kao samohrana majka nakon smrti svog supruga Marka Darsija, prenosi Gardijan.

"Scenario je dobar i dirljiv - veoma je smiješan, ali i veoma tužan", rekao je Grant gostujući u emisiji "Graham Norton Show".

"Da ne bismo imali 60-godišnjeg Danijela Klivera kako luta okolo i gleda mlade djevojke, osmislio sam dobru prelaznu priču za njega", dodao je glumac.

Dobitnica Oskara, Rene Zelveger, ponovo će se naći u glavnoj ulozi, a scenario je napisala Filding.

Do sada je produkcijski studio bio veoma diskretan i nije otkrivao koliko će se novi film držati priče iz knjige.

Grant je u pomenutoj emsiji takođe iskreno govorio o stavu njegovih roditelja prema njegovoj glumačkoj karijeri, priznavši da "uopšte nisu bili podržavajući".

"Moja majka je bila pobožna i željela je da budem nadbiskup od Kenterberija. U njihovom svijetu, šou biznis nije značio ništa... Sjećam se kada je izašao film 'Četiri vjenčanja i sahrana', moja majka je otišla na večeru sa istomišljenicima, i kada su je pitali za njena dva sina, rekla je: ‘Jedan je investicioni bankar, a drugi je filmska zvijezda'. Jedan gost je rekao: ‘Kako zanimljivo, u kojoj banci radi?’. To je svijet u kojem sam odrastao", istakao je glumac.

Iako očigledno nije impresionirao roditelje svojim izborom karijere, Grant je postao poznato ime. Nakon što je 1982. debitovao u dugometražnom filmu "Privilegovan",on je glumio u hit filmovima kao što su "Četiri vjenčanja i sahrana", "Noting Hil" i "Dvije sedmice za ljubav".

Bonus video: