Zendeja potvrdila da se nova sezona "Euforije" neće više odvijati u srednjoj školi

Zendeja će takođe biti izvršna producentkinja serije, a iako nije mogla da otkrije više detalja, obećala je da će nove priče biti fascinantne.

4644 pregleda 0 komentar(a)
Zendeja u ulozi Ru Benet, Foto: Printscreen YouTube
Zendeja u ulozi Ru Benet, Foto: Printscreen YouTube

Treća sezona popularne HBO-ove serije "Euforija" neće se nastaviti gdje je druga stala, već više godina kasnije, potvrdila je glavna glumica Zendeja.

Dvostruka dobitnica Emija igra Ru Bennet u seriji, a za "Entertainment Weekly" je kazala da se radnja serije više neće odvijati u srednjoj školi, te da će ovaj vremenski skok biti važan.

"Postoji granica koliko možeš da podneseš srednjoškolske drame. A onda ona opet vara svog dečka", kazala je glumica u šali.

Zendeja će takođe biti izvršna producentkinja serije, a iako nije mogla da otkrije više detalja, obećala je da će nove priče biti fascinantne.

"Zapravo ne znam mnogo o tome šta se dešava. Ne znam tačno kako će sezona izgledati, ali znam da ćemo imati vremenski skok", priznala je glumica.

"Biće fascinantno vidjeti i razumjeti ove likove van konteksta srednje škole i kako sve ono što smo vidjeli dok su bili djeca i u srednjoj školi utiče na njihov život kad odrastu i na to ko postaju u mnogo većem svijetu. Biće mi zanimljivo vidjeti šta će se desiti", dodala je zvijezda filma "Dina".

Sličnu temu je otvorila i Sidni Svini, koja u seriji igra Kasi Hauard, ranije ove godine, rekavši za "Cosmopolitan" da je to sada novi proces za nju. "Na neki način učim usput i otvorena sam za sve što dolazi. Ali sam takođe veoma uzbuđena. Volim Kasi. Uvijek je tako uzbudljiv lik za igranje, tako da se stvarno radujem onome što će se desiti u njenom životu", istakla je glumica.

Frančeska Orsi, šefica odjeljenja za drame HBO-a, potvrdila je u julu da će snimanje serije početi u januaru, nakon brojnih izvještaja o odlaganju treće sezone, što je dodatno pogoršano tragičnom smrću zvijezde "Euforije" Angusa Klauda u avgustu prošle godine.

U medijima su se pojavili i navodi da je odnos između Zendeje i tvorca serije Sema Levinsona postao napet, nakon što se on povukao iz rada na "Euforiji" kako se fokusirao isključivo na "Idola", seriju sa pop zvijezdom Weekndom u glavnoj ulozi koju su kritičari loše ocijenili i koja je otkazana poslije samo jedne sezone.

Bonus video: