Paćino otkrio da je umalo preminuo od kovida: Puls mi je nestao, nakon smrti nema bijelog svjetla ni ničega

Glumac je ispričao da se osjećao "loše, neobično loše" i prisjetio se kako je imao temperaturu i bio dehidriran prije nego što je izgubio svijest

5788 pregleda 0 komentar(a)
Al Paćino, Foto: Reuters
Al Paćino, Foto: Reuters

Slavni holivudski glumac Al Paćino je otkrio da je zamalo preminuo od kovida 2020. godine, rekavši da “nije imao puls” nekoliko minuta.

U intervjuima za "New York Times" i magazin "People", objavljenim proteklog vikenda, 84-godišnji glumac publici najpoznatiji iz filmova kao što su "Vrelina" i "Lice s ožiljkom" detaljno je opisao svoje iskustvo sa virusom, kojim je bio zaražen 2020. godine, prije nego što je bila dostupna vakcina.

"Rekli su da mi je puls nestao. Bilo je to tako - tu si, a nisi. Pomislio sam: Vau, nemaš čak ni sjećanja. Nemaš ništa. Čudna kaša", rekao je Paćino za "New York Times".

Glumac je ispričao da se osjećao "loše, neobično loše" i prisjetio se kako je imao temperaturu i bio dehidriran prije nego što je izgubio svijest.

"Sjedio sam tamo u svojoj kući, i nestao. Tako. Nisam imao puls", rekao je.

Stigla je hitna pomoć i probudio se okružen medicinskim timom u svom dnevnom boravku, uključujući šest bolničara i dva ljekara.

"Imali su ta odijela koja su izgledala kao da su iz svemira ili nešto. Bilo je pomalo šokantno otvoriti oči i vidjeti to. Svi su bili oko mene, i rekli su: ‘Vratio se. Tu je’", ispričao je glumac.

Govoreći za "People", Paćino je izrazio sumnju da je zaista umro, uprkos tome što mu je medicinska sestra potvrdila da nije imao puls.

"Mislio sam da sam iskusio smrt. Možda nisam… Mislim da nisam umro. Svi su mislili da sam mrtav. Kako sam mogao biti mrtav? Ako sam bio mrtav, izgubio sam svijest", kazao je.

Oskarovac je za "New York Times" rekao da "nije vidio bijelo svjetlo ili bilo šta drugo” i da “nema ničega” nakon smrti - iako ga je iskustvo navelo da postavlja egzistencijalna pitanja.

"Kao što Hamlet kaže: ‘Biti ili ne biti’; ‘Neotkrivena zemlja s čije se granice nijedan putnik ne vraća'. I kaže dvije riječi: ‘Nema više’. To je bilo nema više. Nema te. Nikad o tome nisam razmišljao u životu. Ali znate glumce: zvuči dobro reći da sam jednom umro. Šta je to kada nema više?", istakao je glumac.

Na pitanje magazina "People" da li ga je ovaj bliski susret sa smrću promijenio, odgovorio je: "Nimalo".

Bonus video: