Votson o njenom liku u seriji "Dina: Proročanstvo": Od osvetoljubivosti do pokušaja kontrolisanja čovječanstva

Serija koja služi kao prednastavak za filmove Denija Vilneva istražuje početke tajanstvenog sestrinstva Bene Geserit

2642 pregleda 0 komentar(a)
Emili Votson u seriji "Dina: Proročanstvo", Foto: Printscreen YouTube
Emili Votson u seriji "Dina: Proročanstvo", Foto: Printscreen YouTube

Zvijezda serije "Dina: Proročanstvo", Emili Votson, opisala je svog lika Valju Harkonen kao duboko problematičnu osobu oblikovanu traumatičnim djetinjstvom i vođenu željom za osvetom.

Serija koja služi kao prednastavak za filmove Denija Vilneva, čija radnja je smještena 10 hiljada godina prije, istražuje početke Bene Geserita, tajanstvenog sestrinstva koje prolazi rigoroznu obuku kako bi postigle izvanredne sposobnosti, fokusirajući se na sestre Valju i Tulu Harkonen (Olivija Vilijams).

Votson je u intervjuu za Screen Rant kazala da Valja svoju želju za osvetom usmjerava u ambiciju da kontroliše sudbinu čovječanstva kroz Bene Geserit.

"To je jedna od stvari koja mi je bila baš zanimljiva kod ove uloge - oni su tako problematična porodica. Imali su zaista traumatično djetinjstvo, i ona je vođena osjećajem duboke povrijeđenosti i osvetoljubivošću, ali sve to je usmjerava ka tome da postane dio sestrinstva i pokuša da stvarno kontroliše sudbinu čovječanstva. To je njena ambicija", kazala je Votson.

Premijera serije zakazana je za večeras na HBO-u.

Bonus video: