Luka Gvadanjino režira novu verziju "Američkog psiha"

Roman iz 1991. godine izazvao je kontroverze nakon objavljivanja, jer prati nasilnu priču o investicionom bankaru opsjednutom izgledom koji je ujedno i serijski ubica

2722 pregleda 1 komentar(a)
Luka Gvadanjino, Foto: Shutterstock
Luka Gvadanjino, Foto: Shutterstock

Luka Gvadanjino će režirati novu adaptaciju romana "Američki psiho" Breta Istona Elisa.

Italijanski filmski stvaralac, poznat po filmovima "Zovi me svojim imenom" i "Izazivači", donijeće svježu interpretaciju ovog kultnog romana na veliki ekran, piše Deadline. Gvadanjino će raditi sa scenaristom Skotom Z. Bernsom, koji je poznat po saradnjama sa Stivenom Soderbergom, uključujući filmove "Zaraza", "Nuspojave" i "Doušnik".

"Luka je briljantan umjetnik i savršeni vizionar za stvaranje potpuno nove interpretacije ovog moćnog, klasičnog djela", rekao je predsjednik Lionsgatea Adam Foglson u saopštenju.

Roman iz 1991. godine izazvao je kontroverze nakon objavljivanja, jer prati nasilnu priču o investicionom bankaru opsjednutom izgledom koji je ujedno i serijski ubica. Roman je već doživio filmsku adaptaciju 2000. godine sa Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi, a kasnije je pretvoren i u mjuzikl sa Metom Smitom. Spekulacije da Lionsgate planira i TV seriju zasnovanu na ovom romanu pojavile su se 2021.

Gvadanjino je bio nominovan za Oskara kao producent za film "Zovi me svojim imenom", a trenutno je prisutan na filmskim festivalima sa svojom adaptacijom romana "Kvir" Vilijama S. Barouza, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi. Film "Izazivači" postao je njegov najveći bioskopski hit ranije ove godine, sa zaradom od 93,9 miliona dolara širom svijeta.

Bonus video: