Francuski glumac i reditelj Nikola Bedo osuđen zbog seksualnog uznemiravanja dvije žene

Sin humoriste Gija Bedoa nije bio prisutan u sudnici, a oslobođen je optužbe za druga djela seksualnog zlostavljanja počinjena 2018. godine, zbog nedostatka dokaza

2521 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Francuski glumac i reditelj Nikola Bedo osuđen je danas na godinu dana zatvora od kojih šest mjeseci uslovne kazne zbog seksualnih napada na dvije žene 2023. godine.

Bedo (44), inače sin humoriste Gija Bedoa, nije bio prisutan u sudnici, oslobođen je optužbe za druga djela seksualnog zlostavljanja počinjena 2018. godine, zbog nedostatka dokaza.

Advokat glumca je rekao da će odmah biti uložena žalba na presudu.

Sud je naložio osuđeniku da dio kazne od šest mjeseci zatvora izdržava kod kuće, uz elektronski nadzor.

Bedo će morati i na psihološko i liječenje od zavisnosti. Zabranjen mu je kontakt sa žrtvama i biće upisan u glavni policijski registar kao počinilac seksualnih i nasilnih djela.

Osuđenik je tokom saslušanja negirao seksualni napad, ali je priznao probleme sa alkoholom i "tešku komunikaciju" kada je pijan.

"Ne sjećam se ničega, to je pomračenje", rekao je Bedo u nekoliko navrata, odbacujući da je imao neprimjereno ponašanje.

Bedo (44) je proglašen krivim za djela koja su se dogodila 2023. godine. Jedna žena je optužila glumca da joj je u noći između 1. i 2. juna 2023. godine u jednom noćnom klubu prišao i pružio ruku prema prednjem dijelu njenih pantalona.

Druga žena, konobarica u pariskom baru, ispričala je sudu da ju je Nikola Bedo, pijan, uhvatio za struk i poljubio u vrat u noći između 11. i 12. maja 2023. godine.

Bedo, umjetnik i komičar koji zastupa političku nekorektnost, autor je četiri filma, od kojih su tri predstavljena na Filmskom festivalu u Kanu.

Ostvarenje "La Belle Epoque" iz 2019. godine, njegov je najzapaženiji igrani film, koji je imao 1,2 miliona gledalaca u bioskopima.

Bonus video: