Pol Meskal otkrio da je dobio ulogu u "Gladijatoru 2" nakon polučasovnog Zoom poziva

Meskalova rola u "Gladijatoru 2" njegov je prvi veliki holivudski angažman nakon brzog uspona koji je uslijedio nakon njegove zapažene uloge u BBC-evoj adaptaciji romana Sali Runi "Normalni ljudi" iz 2020. godine.

2698 pregleda 0 komentar(a)
Pol Meskal, Foto: Printscreen YouTube
Pol Meskal, Foto: Printscreen YouTube

Irski glumac Pol Meskal otkrio je da je dobio ulogu u "Gladijatoru 2" nakon polučasovnog Zoom poziva.

Ovaj 28-godišnjak glumi zajedno sa Denzelom Vašingtonom u nastavku blokbastera Ridlija Skota, koji izlazi 24 godine nakon prvog filma. Njih dvojica gostovali su u emisiji "The Graham Norton Show".

Meskalova rola u "Gladijatoru 2" njegov je prvi veliki holivudski angažman nakon brzog uspona koji je uslijedio nakon njegove zapažene uloge u BBC-evoj adaptaciji romana Sali Runi "Normalni ljudi" iz 2020. godine.

"Ridli ne gubi vrijeme. Mislio sam da će biti probnih snimanja i audicija, ali smo imali polučasovni Zoom poziv, pričali smo 10 minuta o ulozi, a zatim 20 minuta o galskom fudbalu, njegovom psu i njegovoj ženi Mislio sam da će biti još toga, ali pozvao me nekoliko sedmica kasnije da mi ponudi ulogu. Mislim da on jednostavno ide instinktivno, i na setu i van njega, i vrlo sam srećan što se tako sve odvilo", ispričao je Meskal.

Nakon svoje uloge u "Normalnim ljudima", Meskal je glumio uz Oliviju Kolman u "Izgubljenoj kćerki", uz Emili Votson u "Božjim stvorenjima" i dobio pohvale za dramu o odnosu oca i kćerke u "Aftersun".

Gladijator je bio svjetski hit 2000. godine, zaradio je 460 miliona dolara širom svijeta i osvojio pet Oskara, uključujući nagradu za najbolji film i najboljeg glumca koji pripao Raselu Krou.

Priče o nastavku ili prednastavku počele su još 2001. godine, ali su ubrzo stale. Skot je tvrdio da je Krou želio da se vrati, uprkos tome što je njegov lik mrtav, nadajući se da će fantastični elementi biti uključeni u nastavku.

Meskal glumi unuka cara Marka Aurelija, kojeg je u prvom filmu igrao Ričard Haris, a kojeg je ubio njegov sin Komod, kojeg je igrao Hoakin Finiks. Krouov lik takođe je na kraju filma ubijen od strane Finiksovog.

Krou je izrazio sumnje povodom nastavka u kojem se ne pojavljuje. U intervjuu na američkom podkastu "Kyle Meredith With …", rekao je: "Malo mi je neprijatno zbog toga što prave još jedan, znate? Jer, naravno, mrtav sam i nemam šta da kažem o tome šta se radi".

"Nekoliko stvari koje sam čuo, pomislio sam: ‘Ne, ne, ne. To nije dio moralnog putovanja tog lika'. Ali znate, nemam pravo ništa da pričam. Šest stopa ispod zemlje sam. Tako da ćemo vidjeti kako će to izgledati", dodao je Krou.

Bonus video: