League of Legends EMEA Championship: Vitality i Astralis ispali nakon prve faze

Mečevima devetog kola završen je prvi dio 2023 letnje sezone LEC-a, a dva tima koja su završila učešće u takmičenju su Team Vitality i Astralis, dok se na prvom mjestu tabele našao G2 Esports.

2068 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vitality
Foto: Vitality

Team Vitality je i pored promjena u sastavu izgubio sva tri meča u posljednjoj nedjelji i sa ukupnim skorom 1-8 ostao zakucan za dno tabele. Za razliku od njih Astralis se do posljednjeg momenta borio, ali su izgubili odlučujući meč protiv KOI, a da do tajbrejka za osmo mjesto ne dođe postarao se SK Gaming koji je uspeo da iznenadi Fnatic u posljednjem meču dana.

Fnatic na kraju može biti vrlo zadovoljan početkom sezone. Zauzeli su drugo mjesto odmah iza G2 sa pobjedom manje, i uz njih će biti glavni favoriti lige u nastavku sezone. Na trećoj i četvrtoj poziciji su se našli Excel i Heretic, dva tima koja su imala potpuno suprotan start sezone.

Heretic je sa 3-0 započeo ljetnji split, ali su popustili u nastavku, dok se Excel na sjajan način povratio od 0-3 starta i van svih očekivanja ugrabio treću poziciju. Čak četiri tima su završila sezonu sa 4-5 skorom, a to su Team BDS, SK Gaming, MAD Lions i KOI. Nakon posljednjeg meča izvučene su grupe za drugu fazu takmičenja.

Grupu A predvodi G2 Esports, a to su još i Team Heretics, KOI i Team BDS. U grupi B se nalaze Fnatic, Excel, SK Gaming i MAD Lions. G2 je izabrao kao protivnika za prvo kolo KOI, što znači da u drugom meču igraju Heretics i BDS, dok se Fnatic odlučio za SK, ostavivši Excel i MAD Lions da odlučuju o pobedniku druge polovine žreba grupe B. Prve runde A i B grupe su na programu 15. i 16. jula od 18 časova.

Bonus video: