Crnogorski gejmeri na takmičenju u Libiji

Takmičenje na kojem će učestvovati ukupno predstavnici 14 zemalja održaće se u Bengaziju, a gejmeri će se oprobati u dva naslova- e-Football i Tekken8

2519 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Mediteranske e-sport igre biće održane u Libiji od 6. do 10. avgusta, a na istima učestvovaće i Crna Gora.

Takmičenje na kojem će učestvovati ukupno predstavnici 14 zemalja održaće se u Bengaziju, a gejmeri će se oprobati u dva naslova- e-Football i Tekken8. Ono što je na ovom takmičenju drugačije, je da će u oba naslova zemlje učesnici imati predstavnike i muškoj i ženskoj kategoriji.

Tako će Crnu Goru u naslovu e-Football predstavljati dugogodišnji reprezentativac i jedan od najboljih igrača Rade Pavićević, dok će ovo biti prvo takmičenje u pomenutom naslovu za Bojanu Goranović. U jednoj od najpopularnijih simulacija borilačkih vještina - igrici Tekken boje Crne Gore braniće Aldin Taljanović i Nevena Rosandić Marković, dok će tim menadžer biti Miloš Pejaković, a crnogorski delegaciju će predvoditi predsjednik Saveza elektronskih sportova Filip Šoć.

gejmeri
foto: Privatna arhiva

“Nagradni fond je 16 hiljada dolara i ovo su pripreme za Mediteranske igre koje će se održati u Italiji 2026. godine. Planirano je da na tim Mediteranskim igrama, pored drugih sportova, budu uvršteni i e-sport naslovi. Već je najavljeno da će 2027. na evropskim Olimpijskim igrama u Istanbulu e-sport biti dio programa drugi put i istoriji EOK-a, nakon prošlogodišnjeg takmičenja u Katovicama”, ispričao je Šoć.

On ističe da je zanimljivo da je svjetski Olimpijski komitet najavio iduće godine saradnju sa Saudi e-sportom i organizaciju svjetskih e-sport Olimpijskih igara koje će se održati u prijestonici Saudijske Arabije - Rijadu.

Bonus video: