Kraljević Ćalasan rukovoditeljka sektora za edukaciju

Mia je prepoznata u Evropskoj esport zajednici i zahvaljujući svom bogatom iskustvu i edukativnim kvalifikacijama. Posjeduje licence NASEF-a i diplomu iz ITTI sportske akademije iz Barselone, čime je dodatno osnažila svoju ulogu u obrazovanju o esportu i gejmingu

3188 pregleda 0 komentar(a)
Upravni odbor Evropske esport federacije, Foto: Privatna arhiva
Upravni odbor Evropske esport federacije, Foto: Privatna arhiva

Mia Kraljević Ćalasan, predstavnica Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG), prisustvovala je sastanku upravnog odbora Evropske esport federacije (EEF) u Varšavi kao član borda te organizacije, gdje je imenovana za rukovoditeljku sektora za edukaciju i EU fondove.

Na ovom sastanku, pod predsjedavanjem Andrzeja Kraśnickog, izabrano je novo rukovodstvo. Chester King iz Velike Britanije i Karol Cagan iz Slovačke dobili su podršku upravnog odbora za ključne pozicije, dok su Mia, Boban Totovski iz Sjeverne Makedonije koji će se baviti članstvom, i Karol Cagan zadužen za organizaciju turnira, dobili specifične zadatke.

Mia je prepoznata u Evropskoj esport zajednici i zahvaljujući svom bogatom iskustvu i edukativnim kvalifikacijama. Posjeduje licence NASEF-a i diplomu iz ITTI sportske akademije iz Barselone, čime je dodatno osnažila svoju ulogu u obrazovanju o esportu i gejmingu.

Kao jedan od osnivača NVO-a 4Future, Mia se posvetila unapređenju edukacije o esportu u Crnoj Gori i Adria regionu, stvarajući mrežu esport zajednice.

Crna Gora, kroz SESCG, sve više se pozicionira kao centar esporta i gejminga u Evropi. Mia se svojim angažmanom u EEF-u zalaže za dalji razvoj esporta u Crnoj Gori, koja je već učestvovala na Evropskim olimpijskim igrama u Poljskoj sa esport takmičenjima u eFootball i Rocket League, dok je na Azijskim igrama bilo uključeno osam esport naslova. Podrška Crnogorskog olimpijskog komiteta bila je konstantna, što doprinosi daljem jačanju pozicije Crne Gore na Evropskoj esport sceni.

Bonus video: