Podgorica: Svirkom obilježili godišnjicu smrti Milana Mladenovića

Atmosfera je u odnosu na prošlu godinu bila nešto mirnija, prisnija i intimnija...
78 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2013. 14:58h

Crnogorski rok muzičari Dino Kapetanović (Autogeni trening) i Petar Šundić (Marble) obilježili su sinoć svirkom u podgoričkom London pabu godišnjicu smrti Milana Mladenovića, frontmena kultnih rok sastava EKV i Šarlo akrobata.

Kao i prošle godine kada se ovaj duo odlučio prvi put da oda počast preminulom legendarnom muzičaru i ovog puta je lokal bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a mnogi nisu uspjeli da uđu zbog ograničenih kapaciteta.

Svirka je počela tačno u 22 sata uz kratku zahvalnicu publici što je došla da isprati ovaj događaj, a do kraja svirke Kapetanović i Šundić gotovo da se nisu obraćali prisutnima, puštajući da muzika govori umjesto njih.

Atmosfera je u odnosu na prošlu godinu bila nešto mirnija, prisnija i intimnija, bilo je manje horskog pjevanja koje se doduše povećavalo kako se koncert bližio kraju, ali su muzičari pri završetku svake pjesme mamili usklike oduševljenja prisutnih. Masa je očekivano najviše učestvovala u zajedničkom pjevanju pri izvođenju poznatih hitova kao što su "Oči boje meda", "Idemo", "Ti si sav moj bol", "Kao da je bilo nekad"...

Ovoga puta je i zvuk bio bolji, a svirka ponovo nadahnuta. Šundić se u dječačkom zanosu sa konstantnim osmjehom na licu u već njegovom poznatom fazonu klatio nad klavijaturama ne prezajući od improvizovanih minijatura, očigledno sa uživanjem igrajući se zvukom. Kapetanović je znao i da napravi pauzu što se tiče sviranja gitare i prepusti Šundiću vođstvo, ali je pjesme EKV-a otpjevao vrhunski, na svoj način, ne pokušavajući da imitira Mladenovića.

Duo je oko ponoći završio svirku, ali se na nagovor prisutnih vratio da odsvira još dvije numere.

"Hvala što ste došli. Pošto mnogi večeras nisu mogli da uđu vidimo se uskoro opet na istom mjestu da damo i njima šansu", poručio je Kapetanović na kraju.

On i Šundić će nastupiti večeras u nikšićkom Montenegro pabu, 9. novembra u Ulcinju u kafiću "Kapetan Šuk" i 15. novembra u Kolašinu u pabu SFRJ.

Galerija

Bonus video: