Masturbaeator - O gubitku razuma

Koncept spota je, prema njegovim riječima, bio prikazivanje unutrašnjih konflikata osobe koja je izgubila razum
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 10:03h

Crnogorski autor elektronske muzike Masturbeator snimio je prvi spot, za numeru "Antichrist Dub". Video će premijerno biti prikazan na portalu "Vijesti" sjutra u 14 sati.

Prema riječima Masturbeatora, spot je sniman na više lokacija u Budvi, tokom četiri dana. Režiju, montažu i postprodukciju je sam radio upravo Baranin.

"U pitanju je kratki psihološki horor film rađen u stop-motion stilu, od gomile fotografija. U spot je ušlo oko 3000 fotografija. Na setu su mi dosta pomogli Saša Lazović i Andrej Nedeljković (Optimus Prime). Pošto bio jedini glumac u spotu, većinu materijala nisam mogao fotografisati, tako da sam direktive davao Saši. Ona je provela dosta vremena klikajući, dok sam se ja kuvao ispod gas maski, a ostatak fotografija gdje se nisam morao pojaviti, uslikao sam sam", objašnjava on.

Kostime je, kaže, pozajmio, scenografija je rađena na licu mjesta, a lokacije su uglavnom same po sebi bile savršene za ono što mu je trebalo.

"Lutka koja se pojavljuje u spotu je djelo Bojana Petričevića, ali ne mogu da dajem nikakve detalje o njoj (smijeh)... Njemu hvala što mi je poklonio lutku i to davne 2006, i dobro je što sam joj konačno našao svrhu, jer je dugo kupila prašinu u ostavi. Na snimanju je bilo vrhunski, baš smo se dobro zezali, a s obzirom na to da je horor žanr u pitanju, fino smo prošli (smijeh)", priča Masturbeator i dodaje da bez podrške prijatelja ne bi uspio.

Koncept spota je, prema njegovim riječima, bio prikazivanje unutrašnjih konflikata osobe koja je izgubila razum.

"Pun je simbolike, ali ostavljam gledaocima da ga na svoj način dožive", dodaje producent.

On će već za desetak dana, otkriva, početi da snima i drugi spot, koji će, takođe, biti rađen u 'stop motionu' i u horor žanru, jer je Masturbeator veliki fan horora.

On priprema svoj debi album za Underground Alliance etiketu, koji će objaviti do kraja godine.

"Što se nastupa tiče, ko me želi slušati može me skoro svakog vikenda naći u Tokyo Caffeu u Baru za plejerima. Ako je ko zainteresovan za nastup, može me kontaktirati preko fan stranice na Facebooku ili preko mejla koji je istaknut u infou na toj stranici", saopštio je Masturbeator.

Baranin je do sada objavio tri EP-a i jedan LP svojih remiksa, nekoliko singlova i album projekta God Is Polyester u sklopu kojeg sarađuje sa Optimusom Primeom.

Galerija

Bonus video: