Demodemolls: Vratićemo građanima novac koji su im uzeli

Grupa će u nedjelju u Podgorici održati promociju albuma, a Pejović je poručio da se publika neće razočarati svirkom
76 pregleda 0 komentar(a)
Demodemolls, Foto: Zoran Đurić
Demodemolls, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.05.2012. 07:09h

Tročlani podgorički bend "Demodemolls" svoj album prvijenac "Pigs` Enemies" objavio je na portalu mulj.net. Izdanje je snimljeno u studiju Metasound pod producentskom palicom Nemanje Bečanovića i svima je dostupno za besplatno preuzimanje.

"Album 'Pig's Enemies' sadrži osam pjesama, dva remiksa i jednu live verziju. Inače, to su pjesme koje su stare kao i sam bend, od početka postoje. Recimo, numera 'Imaj u vidu', koja će na albumu postojati u live verziji ili 'Virus', to su dvije najstarije numere. Mogu reći da se one sve vrijeme 'kuvaju', stalno su se mijenjale i recimo da su sada dobile najbolji oblik", rekao je za "Vijesti" frontmen "Demodemollsa" Boban Pejović.

Bend je album počeo da snima baš na Dan nezavisnosti Crne Gore, pa im je, kako su nam rekli članovi, "smetala tonska proba 'Nevernih beba'".

Stalno slušam kako svi bolji su od mene' – eto, on je student Filozofskog fakulteta, ali neki tamo Darko Šarić mnogo je bolji od njega.

"Ovom pjesmom pokušao sam da kažem nešto o tom stalno prisutnom medijskom pritisku. Počinje stihovima: 'Stalno slušam kako svi bolji su od mene' – eto, on je student Filozofskog fakulteta, ali neki tamo Darko Šarić mnogo je bolji od njega. To je slika koju nameću mediji. Nema veze što si ti student, ovaj 'snalažljivi' momak je bolji od tebe. I stalno slušamo neka prepucavanja u medijima. Pjesma 'Šta preostaje?' poziva na pobunu jer, kako stihovi kažu, upravo to je ono što preostaje. Mnogo je bolje tako nego da se čovjek zatvori i mrzi sve. Imamo na albumu i pjesmu 'Sila' koja je posvećena cetinjskim gimnazijalcima, a 'Šta preostaje' nije vezana ni za jednog pojedinca, nego za sve one koji se osjećaju 'kao da se stalno spotiču'", objasnio je Boban Pejović numeru za koju je bend snimio i spot koji je režirala Ivana Pejović.

Grupa će u nedjelju, 3. juna u "Montenegro pubu" održati promociju albuma, a Pejović je pozvao sve fanove grupe da dođu, jer "je 'Demodemollsu' potreban novac da plati album". Ulaz će koštati dva eura, a Pejović je poručio da se publika neće razočarati svirkom.

"Mogli bi da počnete da uvježbavate padanje na guzicu, da ne bude kad nam izađe album: 'A nismo znali, nismo se pripremili, što nam niste rekli'", poručio je Pejović publici na svom Facebook profilu.

Milioni za narod

Pejović se predstavio na ovogodišnjem, nedavno održanom AVI festu, djelom "Abdulah Lotos – Beli, zaštitnik crnogorske rock scene".

U filmu, Pejović kritikuje uslove u kojima stvaraju crnogorski muzičari, a u jednom dijelu otvoreno proziva aktuelnu vlast i one koji u svoje džepove stavljaju novac na račun domaćih bendova koji sviraju besplatno. Upravo zato, pitali smo ga koliko će "Demodemollsi" biti plaćeni za nastup na ovogodišnjem Lake festu.

"Bićemo plaćeni oko 257 miliona eura. Znaš, skupljamo pare da vratimo crnogorskim građanima novac koji su im uzeli", rekao je Pejović.

Bonus video: