White Field Winter festival u Bijelom Polju od 14. do 20. februara

Organizatori najavljuju izbor za "Zimsku kraljicu" 19. februara, a mlade dame koje žele da učestvuju mogu se prijaviti na queen@wfwf.me.
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 18:27h

Marko Nastić, Gramophondzie, Marko Milosavljević, S.A.R.S., SevdahBaby biće, između ostalih, gosti bjelopoljskog "White Field Winter festivala". Projekat turističkog, zabavnog, sportskog i promotivnog karaktera biće održan u Hali sportova od 14. do 20. februara, i sastojaće se od četiri podfestivala: gaming, muzički i plesni festival, te izbor za "Winter Queen".

"Do sada su organizovana dva festivala sredinom februara 2009. i 2010, a ove godine će se sve to podići na veći nivo. Glavni sponzor je MTV, koji po prvi put podržava manifestaciju ovog tipa u Crnoj Gori", kaže marketing menadžer manifestacije Žarko Cvijović. Prema njegovim riječima, kao uzor ovoj manifestaciji poslužio je novosadski Exit, a cilj organizatora je da doprinesu razvoju kulture i promociji pravih vrijednosti u Crnoj Gori.

On dodaje da su učešće na World Gaming festivalu, takmičenju u "elektronskim sportovima" su potvrdili, pored ekipa iz bivših jugoslovenskih zemalja, i "gejmeri" iz Izraela, Norveške, Njemačke, Švedske, Ukrajine, Španije itd. Kako navodi Cvijović, među prijavljenim timovima su i neki od najjačih u svijetu, a pobjednici će odnijeti nagradu od 10.000 eura. Zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu wgf.me, a mogu se takmičiti u video- igrama kao što su Counter Strike 1.6, FIFA, Need For Speed i League Of Legends.

U muzičkom dijelu festivala nastupiće Marko Nastić i DJ Evox na otvaranju, dan kasnije Gramophondzie, Marko Milosavljević i DJ Kobaya (16. februar), Battric & Mivu (17. i 18. februar), S.A.R.S. (na slici) je 18, a SevdahBaby 19. februara. Posljednje večeri nastupaju Dejan Milićević i Tijana T. Očekuje se da u narednim danima učešće potvrdi i bend ZAA.

Takmičenje u plesu biće održano 18. februara, na kojem će se plesne grupe predstaviti u modernim varijantama plesa kao što su breakdance, hip hop, show dance, itd. Najbolji će dobiti nagradu od 500 eura za prvo, 200 eura za drugo, te 100 eura za treće mjesto. Učešće mogu prijaviti svi oni koji pošalju biografiju, video i sliku na dance@wfwf.me.

Ni ova manifestacija neće proći bez odavanja počasti nježnijem polu. Organizatori najavljuju izbor za "Zimsku kraljicu" 19. februara, a mlade dame koje žele da učestvuju mogu se prijaviti na queen@wfwf.me. Najljepša djevojka po izboru žirija dobiće 1000 eura kao nagradu.

Po riječima Cvijovića, svi konkursi su otvoreni do daljeg.

Ulaz za večernje manifestacije biće dva eura, za dnevne 50 centi po danu, a VIP ulaznice će koštati pet eura po danu, te 25 eura za cijeli festival.

Organizatori festivala su NVO Multimedija, NVO YES - Young European Society i NVO Evropski demokratski centar, uz podršku Ministarstva za informaciono društvo, Ministarstva turizma, Ministarstva sporta, Ministarstva finansija i opštine Bijelo Polje.

Za bendove od 100 do 500 eura

Za nastupe domaćih bendova rezervisan je 17. februar. Istog dana nastupiće i pop, rock, hip hop, R&B i soul izvođači koji će se takmičiti za vrijedne novčane nagrade od 100 do 500 eura, a ocjenjivaće ih žiri čiji je sastav za sada nepoznat.

Dobitnika jedne od nagrada odrediće i publika glasanjem na web-sajtu radija "Bijelo Polje" radiobijelopolje.com, gdje će se moći čuti numere svih učesnika ovog takmičenja.

Za sada je prijavljen veliki broj bendova, kako navode iz organizacije, većina iz Crne Gore, a bendovi se mogu prijaviti tako što će poslati biografiju, audio i video- snimke i sliku benda na music@wfwf.me.

Bonus video: