Još dvije pjesme benda „Ničim izazvan” do kraja aprila

Bojan Gluvajić, frontmen srpskog sastava, otkriva da uveliko rade na novom albumu, a produkciju će i ovoga puta raditi Đani Pervan
1109 pregleda 0 komentar(a)
Ničim izazvan, Foto: Filip Roganović
Ničim izazvan, Foto: Filip Roganović

Srpski bend “Ničim izazvan” singlom “Hajde dođi da popraviš stvari” koji su objavili u oktobru prošle godine, najavili su rad na četvrtom studijskom albumu. Kako saznajemo od jednog od osnivača benda Bojana Gluvajića, za sada rad na novom projektu teče po planu, a još dvije pjesme publika će imati priliku uskoro da čuje.

“Uveliko radimo na novim pjesmama. Dvije su skoro gotove i u planu nam je da ih pustimo do aprila, dok će kompletan album biti objavljen na jesen”, priča Gluvajić za “Vijesti”.

Do sada objavljivali su po pet, šest singlova prije samog albuma, a slično će uraditi i ovoga puta.

“Svjesni smo činjenice da se u današnje vrijeme hiperprodukcije i krize diskografije ne isplati objavljivati albume, međutim uspješno se borimo sa tim tako što objavljujemo singl po singl sa spotom, i kad ih bude šest, onda dođe na red i album. Tako smo uspjeli da ‘prevarimo’ trenutnu situaciju na muzičkoj sceni”, kroz smijeh ističe Gluvajić dodajući da će se na novom studijskom albumu naći 10 numera.

“I ovoga puta za produkciju će biti zadužen Đani Pervan, nekadašnji bubnjar sastava Letu Štuke i član orkestra Darka Rundeka, sa kojim sarađujemo od prve pjesme. On je već dobio numere koje smo završili i sad očekujemo rezultate njegovog rada i moram priznati da smo prilično nestrpljivi. Volimo da radimo nove pjesme i da možemo finanskijski i vremenski svake nedjelje bismo snimali nove pjesme”, poručuje Gluvajić.

Što se zvuka tiče, nove pjesme nosiće prepoznatljivu energiju benda koji je sa hitovima “O tebi”, “Trideset”, “Rekla je”, “Pusti ljubav” uspio da osvoji region.

“Na svim našim albumima zvuk se mijenjao, ali ne drastično. Bitno nam je da svaka numera ima tu našu prepoznatljivu crtu, ali opet da se numere razlikuju jedna od druga. Zato ćete kod nas čuti i numeru koja je, recimo, bez bubnjeva, ali ćemo na novim numerama eksperimentisati i sa elektro zvukom. U suštini, sve je to ‘Ničim izazvan’, a poznati smo po tome da je naša svaka pjesma drugačija od prethodne i od takvog načina rada nećemo odustati ni kad je u pitanju novi album”, obećava Gluvajić.

Bonus video: