"Breathe" dobija još jednu verziju

Vladana, predstavnica Crne Gore na ovogodišnjem izdanju Eurosonga snima spot za "Respira" sa simfonijskim orkestrom

6100 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Predstavnica Crne Gore na ovogodišnjem izdanju Eurosonga koje se od 10. do 14.maja održava u Torinu u Italiji, Vladana, kako je ranije i najavila, nakon brojnih nastupa u Evropi tokom kojih je promovisala svoju pjesmu "Breathe", počela je juče snimanje spota za simfonijsku verziju ove numere.

Kako je najavljeno u saopštenju za medije, snimanje spota će trajati dva dana i to u Budvi i Kolašinu, a premijerno će publici biti predstavljen 4. aprila na sajtu Eurovision TV.

Za režiju spota, ponovo je angažovan Gojko Berkuljan, koji je ekranizovao i originalnu verziju pjesme "Breathe", dok je za produkciju zadužen RTCG.

Naziv pjesme sa simfonijskim orkestrom je "Respira", a tekst koji je na italijanskom jeziku, napisala je Nataša Latković, dok muziku potpisuju Vladana i Darko Dimitrov, a aranžman za orkestar uradio je Aleksandar Saša Tamindžić.

"U posljednje vrijeme raspored je bio jako gust i uključivao je mnogo putovanja i raznih aktivnosti za adekvatnu pripremu predstavljanja Crne Gore na muzičkom spektaklu u Torinu. Ulažemo jako mnogo truda svjesni odgovornosti i časti koju imamo i stoga gledamo da svaki minut bude ispunjen nekom dodatnom promotivnom nijansom ili poboljšanju svakog aspekta našeg nastupa", poručila je Vladana.

"Slijedi nam sada dvodnevno snimanje spota, na italijanskom jeziku, i radi se o veoma kvalitetnom timu pa bez treme ulazimo i u taj dio projekta. Dobijamo sa svake strane od publike veoma pozitivne reakcije i podršku - mnogo nam to znači i jako sam zahvalna na tome", dodala je predstavnica Crne Gore na 66. izdanju Eurosonga.

Vladana je ranije na konferenciji za medije povodom predstavljanja spota za originalnu verziju pjesme "Breathe" već najavila snimanje ove verzije pjesme na italijanskom jeziku, a tada je pojasnila da numera nastala, spontano, u emotivno teškom momentu u njenom životu.

Tada je istakla da je osim snimanja još jedne verzije pjesme i spota očekuju promotivne aktivnosti, odnosno gostovanja u emisijama i nastupi u evropskim državama, uključujući Srbiju, Švedsku, Veliku Britaniju, Izrael, Holandiju, Španiju...

Bonus video: