Saradnja muzičara iz čitavog regiona

Svakog mjeseca će brojni instrumentalisti, pjevači i autori zajednički praviti kompozicije, a prvi singl biće rađen u fanki žanru. Zainteresovani učesnici slaće usnimljene dionice, dok će ih iz ove organizacije spajati u studiju

1976 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Alternativni centar Šapat
Foto: Alternativni centar Šapat

U cilju podsticaja na stvaranje kvalitetne muzike, Alternativni centar Šapat je pokrenuo projekat “kolaboracije” koji bi trebalo da uključi muzičare iz cijelog regiona. Ideja je da muzičari iz različitih krajeva zemlje i okruženja rade na stvaranju iste pjesme.

”Svakog mjeseca ćemo praviti pjesme drugog žanra, zainteresovani učesnici će nam slati usnimljene dionice, a mi ćemo ih na kraju spojiti, isproducirati i objaviti”, poručuju iz Šapata.

Za prvi žanr u kom će učesnici stvarati pjesmu izabran je fank. Za početak su iz Šapata predložili ovaj žanr, dok malo bolje predstave svoju ideju, a kasnije će se novi žanrovi birati na osnovu anketa koje će biti sprovođene na društvenim mrežama.

”Svako ko učestvuje u projektu će biti potpisan i smatramo da ovo može biti i dobar način za promociju talenata i sposobnosti. Ako ste zainteresovani, ili znate neke gitariste, basiste, bubnjare, pjevače, duvače, kompozitore koji bi željeli da učestvuju - javite nam se za dalje instrukcije”, poručili su iz Šapata.

Zanimljivo je to što učesnici do samog kraja projekta (završene pjesme) neće znati sa kim su radili na stvaranju iste i šta je ko “donio” i odsvirao. Svi zainteresovani će snimati svoje dionice na osnovu harmonizovanog “info vokala”, i svako će snimiti video dok svira svoju dionicu. Od tih snimaka će se na kraju napraviti svojevrstan spot u kom će pisati odakle je ko učestvovao, šta je svirao i biće navedeni svi ostali podaci.Takođe, svi oni koji imaju dara za pisanje pjesama su dobrodošli da se prijave, jer će se u ovom projektu raditi isključivo na stvaranju autorske muzike.

Poželjno je da svi zainteresovani imaju uslove da na najosnovniji način snime dionice svog instrumenta (kod sebe u stanu/studiju ili kod nekog prijatelja).

Za dalje instrukcije javite se putem društvenih mreža ili na mejl alternativnicentarsapat@gmail.com sa naznakom “za kolaboraciju”.

Bonus video: