Drugo veče Ok festa: Publika uživala u nastupima Del Arno benda, Elementala, Artan Lilija, Konstrakte, Džibonija...

Na "Summer stage-u" Nektar OK Festa drugog dana festivala publiku je rasplesao i zabavio Dj Nick Curly

4698 pregleda 2 komentar(a)
Sjajna atmosfera na OK festu, Foto: Srđan Šipka
Sjajna atmosfera na OK festu, Foto: Srđan Šipka

Da vam na Tjentištu u periodu OK festa ne može biti dosadno, “krivi” su organizatori, koji su raznim programima i događajima kako u toku dana, tako i uveče posjetiocima upotpunili dan.

Tako je drugi festivalski dan počeo promocijom knjige "Solunska 28 - II dio" Neleta Karajlića.

Na istom mjestu, od 21 čas, prikazan je film "Protest u zemlji karijesa".

Na "Summer stage-u" Nektar OK Festa drugog dana festivala publiku je rasplesao i zabavio Dj Nick Curly.

No, najveselije je tokom dana bilo u kampu, na "Sky Cola OK Stage-u" gdje su za dobar provod bili zaduženi pioniri srpske alternativne rok scene - Obojeni Program, pioniri rege scene na prostorima Balkana - Del Arno Band i hrvatski sastav Elemental.

“Za nas je svaka bina, velika bina. Svaka publika je vrijedna da bude zadovoljna. Sve drugo je pitanje ega. Da budem iskren, mnogo mi je bilo ljepše na maloj bini u kampu, uprkos vrućini”, prokomentarisao je "Vijestima" nakon nastupa Jovan Matić, frontmen Del Arno Benda.

Bina u kampu intimnija je i lakše se postiže interakcija sa publikom, te je i Remi iz Elementala bila zadovoljna što se za njih našlo mjesto na OK festu i što su imali priliku da se druže sa publikom na Tjentištu.

“Posljednjih sedam dana imala sam rentove svaki dan. Moj ego je poludio - "mi nismo na mejn stejdžu, šta je ovo". Ali sve dok nijesmo počeli sa koncertom zapravo nijesam shvatala šta je bina u kampu. To je potpuno ludilo i hvala organizatorima što su nas stavili na ovu binu i izvinjavam se ako mi se štucalo posljednjih sedam dana”, kroz smijeh je za "Vijesti" kazala Remi koja je na koncertu otkrila da su putovali više od deset sati da bi stigli na Tjentište, no umor koji su osjećali nije se osjetio tokom nastupa.

“Nikad na ono što se događa na bini umor ne utiče, ali utiče na momenat kad siđeš sa bine i kad te pusti adrenalin od nastupa. Tada budeš nekoliko stepenica niže nego što bi inače kad te to sve pusti. Navikli smo se, dobro mi to sve izdržavamo i spojene svirke i duga putovanja. Naprosto je tako - ako želiš biti regionalan bend onda se pomiri sa time da ćeš putovati osam plus sati, ali to su takve putašestvije i lude avanture na cesti. Još uvijek mi je to fora. Kad mi prestane biti fora, vjerovatno ćemo prestati da sviramo”, poručila je ona.

Pred zalazak sunca, koji je u NP Sutjeska poseban doživljaj, publika se preselila na "Visa Main Stage" gdje je veče započeo Artan Lili. Njihov nastup obilježio je gruv na koji je nemoguće ostati ravnodušan, te su svi plesali uz dobro poznate hitove “Maca”, “Srce”, “Ako ostanemo tu”, “Rokenrol poslije rokenrola”, “Nije svejedno”.

“Bili smo jednom i zaista nosimo lijepe uspomene sa ovog festivala. Dočekala nas je publika, bilo je puno. U jednom trenutku shvatio sam da je to totalna pobjeda. Na kraju tonske probe sam shvatio da se sunce spušta iza brda i sve je bilo spremno. Dobar je ambijent. Izuzetno je i specijalno mjesto koje nas i zadužuje, a nadam se da mu se mi na najbolji mogući način odužujemo”, poručio je nakon nastupa Bojan Slačala, frontmen benda Artan Lili.

Nekadašnja članica Zemlje gruva koja je zahvaljujući prošlogodišnjem nastupu na Eurosongu postala popularna širom Evrope - Konstrakta napravila je spektakl tokom koncerta. Pjevajući pjesme koje su obilježile njenu solo karijeru, ali i one koje je pisala za matični bend, Konstrakta je pokazala kako izgleda jedan svjetski šou. Zamolila je čak momke iz publike koji su bili u bijelim odijelima da joj se pridruže na sceni i na kraju zajedno učestvuju u izvođenju njenog najvećeg hita “In Corpore sano”.

"Čini mi se da je ovaj festival narastao. Mi smo kao Zemlja Gruva bili 2018., na manjoj bini. Danas je teško da festival opstane, a ovaj je opstao. Imam utisak da ima još više ljudi nego onomad, a nama je bilo stvarno sjajno”, rekla je Konstrakta nakon nastupa.

Zagrijana masa spremno je dočekala kultni bend Bombaj Štampa, koji je prvi put nastupio na OK festu. Pjevajući legendarne hitove poput "Mali motorin", "Mrak i ja" te "Bolje letim sam" napravili su savršenu uvertiru za Džibonija koji je nastupio oko ponoći. Mediteranski štih očarao je posjetioce, a publika zvučala je poput grandioznog hora.

Džiboni je medijima nakon nastupa rekao da se rado sjeća svog prošlog nastupa na ovom mjestu, da voli šumu i vodu, te da je zato ovo mjesto kojem se rado vraća. Na pitanje kako uspije pomiriti različite generacije u svojoj publici na ovakvim događajima, odgovorio je kako to festivali sami rade, te da muzika okuplja ljude više nego što ih mijenja.

Publika se nakon nastupa preselila u kamp gdje su nastupili Mladen Tomić i Lea Dobričić. Birajući plesne ritmove po mjeri kampera, zatvorili su drugo festivalsko veče.

Večeras je završno veče OK festa, na bini u kampu u popodnevnim satima nastupiće Detour, Deca loših muzičara i Smoke Mardeljano, a glavna bina rezervisana je za koncerte grupa Zoster, Sve barabe, Brkova i Darka Rundeka.

Bonus video: