Osmomartovski koncert na sceni Nikšićkog pozorišta pod nazivom "Reci mi, šta je ljubav"

Ljubica Vraneš, mecosopran, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dragoljub Bajić je završio Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu, na odsjeku-solo pjevanje

2666 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Nikšićko pozorište
Foto: Nikšićko pozorište

Nikšićko pozorište i Opština Nikšić organizuju osmomartovski koncert pod nazivom “Reci mi, šta je ljubav?″, solistkinje Beogradske opere Ljubice Vraneš i Dragoljuba Bajića, prvaka opere Narodnog pozorišta u Beogradu, uz klavirsku pratnju Lazara Marića. Koncert će biti održan u petak, 8. marta sa početkom u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta, a na programu će biti popularne numere domaćih autora, romanse, šansone i kancone.

Ljubica Vraneš, mecosopran, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorice Radmile Bakočević, u čijoj klasi je i magistrirala.

Dobitnica je brojnih nagrada, od kojih se izdvaja prva nagrada, kao i nagrada za najboljeg mecosoprana na takmičnenju "Nikola Cvejić" koju joj je dodijelila prof. Biserka Cvejić. Osvojila je i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju "Petar Konjović". Ulogom Fenene, u Verdijevoj operi "Nabucco", debitovala je u Temišvarskoj operi u Rumuniji, nakon čega je nastupala i u drugim operskim kućama širom Rumunije. Prvi put u istoriji izvedena je rok verzija Bizeove opere “Carmen” u gradu Krajova, zatim, produkcija “Carmen” u Temišvaru, Bukureštu, produkcije Verdijevih opera “Otello”, “Don Carlo”,”Rigoletto”, “Nabucco”, “Cavalleria Rustican”, “Samson et Dalila“... Ostvarila se u mnogobrojnim ulogama na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dragoljub Bajić je završio Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu, na odsjeku-solo pjevanje u klasi profesora Nikole Mijailovića. Osvajao je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. U periodu između 2006-2008. godine izabran je za stipendistu fondacije Music theater iz Beča kao najperspektivniji mladi glas sa prostora Balkana. Saradnja sa najuspješnijim operskim dirigentom današnjice, Rikardom Mutijem, uspostavljena je 2009. godine. Nakon nekoliko koncerata (Salzburg, Ravena, Firenca) sa čuvenim dirigentom,dobio je poziv za Bečku državnu operu. Pored klasične muzike Bajić njeguje i ostale muzičke žanrove. Sa proslavljenim autorom i dirigentom Vojkanom Borisavljevićem je ostvario veliki broj koncerata na kojima je izvodio popularne šlagere, džez standarde, hitove domaće zabavne i strane pop rok muzike.

Bonus video: