Od Nele i Nike za sve žene: Hrvatske kantautorke snimile pjesmu “Mogu i sama”

Singl “Mogu i sama” zajedničko je izdanje Aquariusa i Croatia Recordsa.

4661 pregleda 1 komentar(a)
Nela Đinđić i Nika Turković, detalj iz spota, Foto: Printscreen
Nela Đinđić i Nika Turković, detalj iz spota, Foto: Printscreen

Baš na Dan žena dvije hrvatske kantautorke riješile su da udruže snage i promovišu duetsku pjesmu koju su snimile. Nela Đinđić i Nika Turković prezentovale su juče zajedničku pjesmu “Mogu i sama”, za koju zajedno potpisuju tekst i muziku.

Od učestvovanja u prvoj sezoni televizijskog muzičkog takmičenja The Voice u Hrvatskoj, preko A strane, do prvijenca “Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio regionalne muzičke scene, cijenjena zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta, a imala je priliku da nastupa i na crnogorskom festivalu City Groove. Njeni singlovi redovno zauzimaju visoka mjesta na top listama, a sa singlovima “Nebo gori” i “Nepokoriva” najavila je velike zaokrete u zvuku, dok će kompletan drugi album biti realizovan tokom 2024. godine. Nika Turković jedna je od najuspješnijih mladih kantautorki čiji je hvaljeni album prvijenac “11” dva puta bio na vrhu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. I Nikino novo izdanje planirano je za tekuću godinu, a idealno ga je najavio singl “Ima smisla” koji je objavljen krajem 2023.

Njih dvije se druže, te je saradnja bila logičan slijed.

“Rijetko koji Nikin koncert bi prošao bez mene u publici. Skoro sve njene pjesme znam napamet i obožavam način na koji ona ‘vidi’, stvara i interpretira muziku. Uz sve to, Nika je moja prijateljica, pa je bilo prirodno da se udružimo. Cijeli proces je bio jako zabavan i zanimljiv, pomalo terapeutski. Puno smo se smijale, vodile ozbiljne razgovore, smišljale, muzicirale, svakodnevno slale nove ideje, bile iskrene u svemu. ‘Mogu i sama’ počela je iz te rečenice, ali s njom i završava, podvlači sve što smo htjele reći i što je bitno. Za Dan žena poručujemo da ne moraš sve sama, ali možeš”, kazala je o novom singlu Nela opisujući ovu muzičku saradnju.

“Nela i ja smo prijateljice već godinama, a osim što je volim kao čovjeka, jedna je od mojih najdražih pjevačica i umjetnica s naših prostora. Pjesma je krenula nastajati na jednom muzičkom sessionu s Janom Jakovljevom, tekst i muziku potpisujemo nas dvije i to nam je prvi takav poduhvat, tako da sam prezadovoljna kako smo složno funkcionisale i kreativno se dopunjavale. Pjesma je naša mala himna, od žena za žene i sve one koji se tako osjećaju, pa ju upravo zato i poklanjamo za Dan žena. Ovo mi je bio sveukupno možda najdraži projekat u životu, a ispao je tačno onako kako sam ga zamislila u najluđim snovima. I bolje”, dodala je Nika.

Snimanje pjesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Video je sniman u baroknom dvorcu Sv. Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od hrvatskih najpriznatijih naučnica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile.

Singl “Mogu i sama” zajedničko je izdanje Aquariusa i Croatia Recordsa.

Bonus video: