Učiteljica mjeseca dobila otkaz zbog repovanja

Kada vrijeme nije provodila u učionici podučavajući američku istoriju, Braun je repovala pod pseudonimom Drippin Honey.

4777 pregleda 1 komentar(a)
Učenici je podržali u novom spotu, Foto: Printscreen YouTube
Učenici je podržali u novom spotu, Foto: Printscreen YouTube

Krajem prošle godine Domonik Braun je proglašena za nastavnicu mjeseca u jednoj detroitskoj školi, da bi nekoliko mjeseci kasnije dobila otkaz zbog toga što u slobodno vrijeme pokušava da izgradi rep karijeru.

Kada vrijeme nije provodila u učionici podučavajući američku istoriju, Braun je repovala pod pseudonimom Drippin Honey. Ona je kao učiteljica istorije radila sedam godina i na putu je da završi master studije, prenosi Fox.

U oktobru prošle godine anonimna prijava roditelja učenika dovela je do toga da je uprava škole pet mjeseci ispitivala Braun oko njene muzičke karijere. Na kraju je odlučeno da se Braun uruči otkaz.

Učiteljica i reperka je kazala da je žrtva diskriminacije, te najavila da će unajmiti advokata kako bi preduzela pravne akcije u vezi sa njenim otkazom.

U međuvremenu, Braun je objavila spot za pjesmu "Drippin 101", u kojem su se pojavili neki od njenih učenika koji su joj pružili podršku.

"Ne bi trebalo da moj život van škole bude osnova za otkaz ako ne utiče na moju sposobnost da ispunim svoje odgovornosti kao učiteljica. Moja posvećenost, profesionalizam i strast u podučavanju su uvijek bili nepokolebljivi, bez obzira na bilo koje druge privatne aktivnosti koje imam", napisala je uz spot na YouTube servisu učiteljica i reperka.

Bonus video: