Mirzino jato se vraća na scenu

Povratak benda je i prilika za obožavaoce da ponovno dožive nostalgične disko zvukove koje Mirzino jato donosi ovim albumo

3722 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Legendarni bend Mirzino jato koji je harao muzičkom scenom krajem 1970-ih i početkom 1980-ih, donosi novi album pod nazivom “King is Back”.

Album donosi svoj prepoznatljiv gruv prožet disco elementima po čemu je Mirzino jato i prepoznatljivo.

“King is Back” predstavlja snažan spoj nostalgičnih elemenata koji podsjećaju na zlatno doba disca, uz moderni dodir koji osvježava zvuk benda. Pjesme s albuma odišu energijom čineći ih savršenim izborom za plesne podijume, ali i opuštene trenutke.

Sastav Mirzino jato je nastao krajem 1970-ih pod snažnim uticajem njemačkog disco sastava Boney M. Originalni članovi benda su Mirza Alijagić, Zuzi Zumreta Midžić i Gordana Ivandić. Iza sebe imaju albume “Šećer i med” (1979.) i “Najslađi rode” (1983), a sve pjesme sa ta dva albuma je napisao Zele Lipovača, poznatiji kao gitarista i osnivač grupe Divlje jagode. Jedan od najvećih hitova benda, pjesma “Apsolutno tvoj”, osvojila je srca publike širom regiona.

Povratak benda je i prilika za obožavaoce da ponovno dožive nostalgične disko zvukove koje Mirzino jato donosi ovim albumom. Spremni su da novim pjesmama osvoje nove generacije.

Bonus video: