Pljušte optužbe za silovanje na račun repera, policija pretresla njegove kuće

Diddy je nazvao optužbe "odvratnim" i porekao da je tačno "bilo što od užasnih stvari koje su navedene"

3892 pregleda 0 komentar(a)
Četiri osobe ga optužile: Diddy, Foto: Screenshot/Facebook
Četiri osobe ga optužile: Diddy, Foto: Screenshot/Facebook

Kuće Šona Kombsa, muzičara poznatijeg pod pseudonimom Diddy, u Los Anđelesu i Majamiju danas su pretražili službenici HSI (Homeland Security Investigations) u vezi sa federalnom istragom trgovine ljudima, izvještava Associated Press.

Nije jasno je li Diddy bio prisutan tokom pretresa dok su policajci i helikopteri opkoljavali njegove rezidencije. Poznati producent i reper trenutno se suočava sa više tužbi za silovanje ili seksualno zlostavljanje.

"Dostavićemo dodatne informacije kad postanu dostupne", kazao je portparol HSI.

U novembru je R&B i pop pjevačica Cassie optužila Diddyja, svog bivšeg dečka, za silovanje, seksualno zlostavljanje i trgovinu ljudima. Dva dana kasnije, postigla je dogovor sa hip-hop mogulom, prenosi Pitchfork.

"Odlučila sam da riješim ovaj problem mirno pod uslovima nad kojim imam određeni nivo kotnrole", napisala je Cassie.

Od tada su Diddy-a za seksualno napastvovanje optužile još četiri osobe. Posljednja je žena čije ime nije poznato javnosti, a koja je podnijela tužbu tvrdeći da su Diddy, bivši predsjednik Bad Boy Entertainmenta Arve Pjer i neimenovana treća osoba "trgovali ljudima i grupno je silovali" 2003. godine kada je imala 17 godina i bila srednjoškolka.

Diddy je nazvao optužbe "odvratnim" i porekao da je tačno "bilo što od užasnih stvari koje su navedene".

"Nadam se da je ovo početak procesa koji će prisiliti gospodina Combsa da odgovara za svoje devijantno ponašanje", kazao je Daglas Vigdor, pravni zastupnik Cassie i neimenovane osobe koja je takođe tužila Diddy-a.

Još dvije žene podnijele su tužbe protiv hip-hop muzičara, tvrdeći da ih je Diddy drogirao, seksualno zlostavljao i snimao zlostavljanje bez pristanka.

Bonus video: