Zonjo kriv za iščašeno rame: Stereo banana predstavlja pjesmu “Vikend”

Reperi iz Niša - Stereo banana danas predstavljaju pjesmu koju prati i video za koji je bio zadužen crnogorski režiser

5587 pregleda 0 komentar(a)
Stereo banana, Foto: Privatna arhiva
Stereo banana, Foto: Privatna arhiva

Popularni niški hip hop dvojac Stereo banana objaviće danas u podne na svom youtube kanalu novi singl i spot za pjesmu “Vikend”. U novom videu Naopak (Marko Anđelković) i Nemus (Nemanja Nedeljković) nas, u svom realnom i digitalnom obličju, vode kroz poznate niške krajolike, onako kako sad izgledaju, ali i onako kako zamišljaju da će izgledati kroz stotinak godina.

Zoran Marković Zonjo, osmislio je i režirao spot za pjesmu “Vikend” sa kojim je niški dvojac već duže vrijeme planira saradnju.

“Uspjeh spota je zavisio od dobro izvježbanog cimanja ramenom. Prvo bez odijela, samo u čistim bijelim gaćicama kako ne bi imali nikakav otpor tkanine u gornjim ekstremitetima, a potom i u kostimu, ali na 1500 metara nadmorske visine Durmitora. Kad su savladali pokrete pri niskom vazdušnom pritisku koji donosi loše vrijeme na planini, znao sam da ih mogu vratiti u Niš i da su potpuno spremni za snimanje, ali rendgenom”, prepričao je utiske sa snimanja Zonjo. Nemanja Nedeljković je postao tragičar na snimanju spota.

“Ples koji smo interno zvali ‘ples iščašenog ramena’ se onda proročki desio jer je u jednoj sceni meni stvarno iskočilo rame uz nevjerovatnu bol. Srećom je tu u blizini bio stražar fabrike u kojoj smo bili pa mi je to, nekom svojom stražarskom tehnikom, namjestio. Ono što je čudno u čitavoj priči je bilo što je rame iskočilo na ruci koja je bila statična, a ne na onoj koja se cimala”, prisjetio se Nedeljković.

Direktor fotografije spota je Miodrag Marković, montažu potpisuje Đuro Mihaljević; dok je za AI animacije bio zadužen Guilherme Felipe iz Brazila.

Singl “Vikend” koji naginje sint - popu osamdesetih, predstavlja novu muzičku direkciju Stereo banane koja je blago nagoviještena na njihovom posljednjem albumu “Niške strasti”, izašlom krajem 2022. godine za mladu diskografsku kuću Midget Unit Records.

Sama realizacija ovog videa ne bi bila moguća bez saradnje sa niškom filmom Ingsoftware, dok o samoj pjesmi Marko Anđelković, frontmen sastava, kaže:

“Ovu saradnju sa Zonjom smo planirali godinama. Drago nam je da smo još udružili snage sa firmom Ingsoftware iz Niša i svi zajedno doprinijeli ovome. Nije bilo lako pomiriti svačije želje i naći balans u svemu, ali čini nam se da smo u tome uspjeli. Ovo je ljubavna pjesma kakvu smo oduvijek htjeli da posvetimo svom rodnom gradu i evo došao je i taj trenutak. Hvala svima koji su učestvovali, bilo je uživanje. Radujemo se novom ljetu i želimo i vama i nama klasično šijenje sambice”, zaključuje Anđelković.

Pjesma i video za pjesmu “Vikend” naći će se se na svim dostupnim digitalnim platformama danas u podne, a koncertne putešestvije Stereo banane počinju 6. juna na otvaranju sezone beogradske Zappa Barke i nastaviće se ovog ljeta na teritoriji cijelog regiona.

Ovu saradnju sa Zonjom smo planirali godinama. Drago nam je da smo još udružili snage sa firmom Ingsoftware iz Niša i svi zajedno doprinijeli ovome. Nije bilo lako pomiriti svačije želje i naći balans u svemu, ali čini nam se da smo u tome uspjeli. Ovo je ljubavna pjesma kakvu smo oduvijek htjeli da posvetimo svom rodnom gradu i evo došao je i taj trenutak. Hvala svima koji su učestvovali, bilo je uživanje. Radujemo se novom ljetu i želimo i vama i nama klasično šijenje sambice", poručuje Anđelković

Bonus video: