"Becoming Led Zeppelin" konačno spreman za bioskope

"Becoming Led Zeppelin" govori o bendu kroz riječi njegovih članova, sa novim intervjuima sa Džimi Pejdžom, Robertom Plantom i Džon Pol Džonsom, kao i neobjavljenim razgovorima sa preminulim Džonom Bonamom

1182 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz dokumentarca, Foto: Printscreen YouTube
Scena iz dokumentarca, Foto: Printscreen YouTube

Prvi zvanični dokumentarac o britanskim rok legendama Led Zeppelin "Becoming Led Zeppelin" konačno je spreman za prikazivanje u bioskopima, piše "Pitchfork".

"Hibridni doku-koncertni film" premijeru je kao još nedovršen imao na Filmskom festivalu u Veneciji 2021. Sada kad je završeno, ostvarenje reditelja Bernarda Mekmejhona kupio je Sony Pictures Classic, ali još nije poznat datum kad će se naći u bioskopima.

"Becoming Led Zeppelin" govori o bendu kroz riječi njegovih članova, sa novim intervjuima sa Džimi Pejdžom, Robertom Plantom i Džon Pol Džonsom, kao i neobjavljenim razgovorima sa preminulim Džonom Bonamom. Dokumentarac uključuje i do sada neobjavljeni materijal iz arhive članova benda, kao što su kućni filmovi i porodične fotografije, te snimci koncerata iz 1969.

"Kad sam vidio ranu verziju filma, bila je nevjerovatna. Energija priče, moć muzike su fenomenalni", kazao je Pejdž u materijalu dostavljenom medijima, dok je MekMejhon dodao da su godinama radili na tome kako bi film mogao da se u bioskopima doživi sa najboljim mogućim zvukom.

Bonus video: