Pixies objavili dvije pjesme sa novom basistkinjom

Pixies, za koje je Kurt Kobejn svojevremeno kazao da su značajno uticali na njegov izraz, posljednji album "Doggerel" objavili su 2022

4108 pregleda 0 komentar(a)
Pixies, Foto: Blažo Hajduković
Pixies, Foto: Blažo Hajduković

Jedan od najuticajnijih američkih alt-rok bendova Pixies objavio je dvije nove pjesme, prve otkako je grupu napustila basistkinja Paz Lenčantin.

Sastav iz Bostona objavio je singl "You're So Impatient", te kao B-stranu obradu klasika "Que Sera, Sera" koju je Doris Dej izvodila u Hičkokov filmu "Čovjek koji je previše znao" iz 1956.

Pixies, za koje je Kurt Kobejn svojevremeno kazao da su značajno uticali na njegov izraz, posljednji album "Doggerel" objavili su 2022.

Paz je prvo počela da svira sa njima na turneji 2012, zamijenivši originalnu basistkinju Kim Dil, da bi godinu kasnije bilo saopšteno da je i zvanično postala članica benda poznatog po numerama kao što su "Where Is My Mind" i "Here Comes Your Man". Napustila ga je u martu ove godine.

Ona je u izjavi za "Rolling Stone" kazala da to nije bio njen izbor i da je iznenađena isto koliko i mnogi drugi. Nju je na mjestu basistkinje zamijenila Ema Ričardson.

Bonus video: