"Riblja čorba" otvara festivalsko ljeto u Nikšiću

U avgustu će biti održana tri festivala, Lake fest, Bedem fest i festival “Korzo”, najavili su iz nikšićke Turističke organizacije

9625 pregleda 13 komentar(a)
Sa konferencije za medije, Foto: Svetlana Mandić
Sa konferencije za medije, Foto: Svetlana Mandić

Koncert “Riblje čorbe”, koji će se održati na nikšićkom Trgu slobode 14. juna, najaviće bogato festivalsko ljeto. Koncert organizuje Turistička organizacija (TO) Nikšić, pod pokroviteljstvom Opštine.

“Uvodimo jednu novinu kada je Nikšić u pitanju, a to je da obilježimo početak festivalske i turističke sezone. Nikšić je grad festivala, a u par prethodnih godina dobili smo i nekoliko novih festivala u toku ljetnje turističke sezone. Željeli smo da ove godine ukažemo na to i mislimo da je koncert legendarne jugoslovenske rok grupe prava prilika za takvo nešto. Ne možemo protiv naše nikšićke rok prirode i nekako zapostavljamo druge muzičke pravce, pa ćemo se ovog ljeta truditi da i to malo promijenimo, ali rok priča ostaje dominantna”, kazao je predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, na konferenciji za novinare.

Pohvalio je rad lokalne TO koja, kako je istakao, iz godine u godinu poboljšava ponudu i prezentaciju grada i onoga što se u Nikšiću u toku ljetnje sezone dešava.

Prema riječima direktora TO Nikšić, Mitra Baraća, predgrupa “Ribljoj čorbi” biće mladi beogradski sastav “Free Cats” sa interesantnim repertoarom, a za koncert se svakodnevno interesuju građana iz cijele Crne Gore, kao i iz gradova iz Bosne i Hercegovine, koji se graniče sa Nikšićem, pa očekuju da u petak veče Trg bude pun.

“Od ove godine imaćemo i nov sadržaj, ‘Trim fest’, koji će početi 21. juna i sa četiri koncerta i sa još nekim koncertima iznenađenja trajaće do 10. septembra. Krajem juna, 29. i 30, je izuzetna manifestacija, ‘Naša rijeka Zeta’, na Tunjevu, koju treću godinu organizujemo u saradnji sa Opštinom Danilovgrad. Ove godine će nastupiti Boris Režak i Dejan Cukić”, kazao je Barać.

U julu će, od 17. do 21, biti organizovani “Dani porodice Romanov”, manifestacija koja je prvi put održana prije tri godine. Barać je najavio raznovrstan program, a 20. juna će, u sklopu manifestacije, na Carevom mostu, biti koncert grupe “Zoster”.

“Fort bluz rok festival” će ove godine biti organizovan 28. i 29. jula, a u sklopu njega će 3. i 4. avgusta biti i strip vikend. U avgustu će biti održana tri festivala, Lake fest, od 9. do 11, Bedem fest, 23. i 24. i festival “Korzo”, 30. i 31.

“Lake fest će imati nikad bogatiji lineup, sa dosta međunarodnih imena, što nas posebno raduje. Bedem fest će biti organizovan u podnožju tvrđave, a ovogodišnje izdanje festivala ‘Korzo’ biće posvećeno našem proslavljenom glumcu Dragu Maloviću i u njegovu čast će dječja glumačka sekcija JU ‘Zahumlje’ odigrati jednu pozorišnu predstavu na Trgu slobode, a nakon njih će nastupiti cirkus animatori koji nam dolaze iz Novog Sada sa programom koji, čini mi se, nije ranije viđen u našem gradu. Drugog dana festivala će nastupiti Kiki Lesendrić i Piloti”, kazao je direktor TO i zahvalio se lokalnoj upravi, na čelu sa Kovačevićem što, kako je kazao, imaju sluha za sve manifestacije i pomažu da iste budu i realizovane.

Pored festivala, biće bogat i sportski program - teniski turnir je u toku, a narednog vikenda će biti organizovan i turnir u odbojci na pijesku.

“Turistička organizacija će, ispred Opštine, biti domaćin u realiziciji jedne televizijske serije koju producira RTS, a koja će se snimati na teritoriji opštine Nikšić i duže od mjesec i po će u našem gradu biti eminentna televizijska ekipa sa velikim brojem poznatih glumaca iz regiona, što će biti dobra reklama za naš grad”, kazao je Kovačević.

U julu će, od 17. do 21. biti organizovani “Dani porodice Romanov”, manifestacija koja je prvi put održana prije tri godine

Bonus video: