"Hanibal" predstavio prvu autorsku pjesmu

Novi crnogorski muzički sastav ekranizovao je prvi singl “Nema vjetra do sjevera”, pa će ubrzo objaviti i spot

2765 pregleda 0 komentar(a)
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Novi muzički sastav pod nazivom “Hanibal” predstavio se crnogorskoj publici prvim singlom “Nema vjetra do sjevera” koji se može poslušati na Youtube platformi.

“’Hanibal’, novo ime na muzičkoj sceni Crne Gore predstavlja pravo osvježenje za sve ljubitelje rok zvuka i kvalitetnih pjesama. Nakon godine sticanja početne afirmacije kroz klupske nastupe, ovaj kvintet sazdan od mladosti i velikog iskustva podijelio je na internet platformama debitantski singl ‘Nema vjetra do sjevera’, za koji je snimnjen spot na nekoliko lokacija u Podgorici”, poručuje se u najavi pjesme.

“Lidera benda i režisera spota, basistu Slavena Ivanovića najbolje smo upoznali kroz njegov dugogodišnji angažman u grupi ‘Jesenjin’, a autora pjesme Igora Perovića kroz rad na hitovima pomenutog benda, ali i ‘Grimma’, Boža Bulatovića, Svetlane Raičković, grupe ‘Krug’, te brojnih drugih izvođača. Veoma talentovana pjevačica benda Kristina Pavićević je zasigurno zvijezda u usponu, čemu doprinosi njena mladost i raskošne vokalne sposobnosti koje su prvom hitu grupe dale veliku vrijednost”, poručuje se u saopštenju.

“Jedan od spiritus movensa grupe je i Bećir Koljenović, mladi gitarski virtuoz koji je od starta uključen u aranžerski rad na pjesmama ‘Hanibala’ i gura ekipu naprijed u produkcijskom smislu. Nikola Zdravković, jedan od najprepoznatljivijih i najkvalitetnijih mladih bubnjara Crne Gore ritmom definiše energiju ‘Hanibala’ i podstiče slušaoce na pokret”, pojasnili su iz benda.

Miks i mastering pjesme uradio je sarajevski producent i multinstrumentalista Dino Mangafić, prvi diplomirani kompozitor filmske muzike u Bosni i Hercegovini.

“Ljubavna, a opet energična pjesma ‘Nema vjetra do sjevera’ svojevrsna je posveta Podgorici i nostalgiji onih koji su iz raznoraznih razloga život nastavili u tuđini, ali je i dalje nose u srcu”, kažu članovi benda “Hanibal”.

Spot za pjesmu “Nema vjetra do sjevera” je trenutno u montaži i promocija se očekuje u narednom periodu.

Bonus video: