"Vijesti" vas vode na dječju operu "Pepeljuga"

Ulaznice za operu osvojii su Nataša, Nino i Dunja

2035 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedini operski festival u Crnoj Gori – Operosa Montenegro Opera Festival počeo je 30. juna i trajaće sve do 9. avgusta na lokacijama širom primorja

U okviru festivala igraće se "Pepeljuga" adaptacija opere za djecu Đoakina Rosinija.

Magija ove čuvene bajke je podignuta do operskih visina sa zlim sestrama koje se trude da lijepu Pepeljugu sakriju od Princa. Srećom, tu je srećan kraj! „Pepeljuga” se izvodi na crnogorskom jeziku.

Ulaznice za operu osvojii su Nataša, Nino i Dunja.

U okviru opera festivala možete u petak, 5. jula u Starom gradu Herceg Novi pogledati „Hela – boginja smrti protiv Tora – boga gromova”, dok će se u petak i subotu u Kongresnoj dvorani Instituta Dr Simo Milošević izvoriti Suomen Laulu Master Class i koncert - arije i solo pjesme.

Krajem jula u Luštici će koncert održati sopran Kristina Perković uz pratnju Ivana Pešića, a 9. avgusta na istom mjestu crnogorska sopranistkinja Nataša Jovović i srpski tenor Stevan Karanac izvodiće Operske romanse.

Već 11 godina Operosa Montenegro Opera Festival promoviše operu u Crnoj Gori, ali i lokalne talente u svijetu. Operosa je dala priliku velikom broju mladih lokalnih i regionalnih umjetnika da izraze svoj talenat i usavrše ga kroz razne nastupe i edukativne programe.

Bonus video: