Festivalske nagrade su odličan početak za dalje, veće korake

Doris Deković iz Tivta, nagrađena na nedavno održanom “Biseru Jadrana” za najboljeg debitanta, a u razgovoru za “Vijesti” priča o svojoj pjesmi “Da volim te” i daljim planovima u muzičkoj karijeri

1112 pregleda 52 reakcija 0 komentar(a)
Foto: RTCG
Foto: RTCG

Nagradu za najboljeg debitanta dobila na prvom izdanju regionalnog muzičkog festivala mediteranske, zabavne i pop muzike “Biser Jadrana” koji se održao u Tivtu prošle nedjelje, dobila je Doris Deković i to za izvođenje pjesme “Da volim te”.

Ova Tivćanka je u razgovoru za “Vijesti” otkrila kako je bilo nastupati pred publikom u svom gradu, da li je očekivala priznanje za najboljeg debitanta, a podijelila je i više detalja o sebi i svojim interesovanjima.

“Nedavno sam završila srednju muzičku školu, odsjek klavir i vanredno završavam solo pjevanje. Treniram karate, imam kafeni pojas druge linije, plešem salsu i bavim se glumom”, opisuje sebe ova 19-godišnjakinja i dodaje da je “zaljubljenik u umjetnost i najveću inspiraciju pronalazi u prirodi”.

“Pjesma pod nazivom ‘Da volim te’ je moja prva, sa kojom, nadam se, započinjem svoju muzičku karijeru”, istakla je Deković.

Na pitanje kako je nastala pjesma “Da volim te”, odnosno da li ju je prvo dobila pa zbog nje odlučila da se prijavi na “Biser Jadrana” ili je donijela odluku o učešću na festivalu, a zatim tražila odgovarajuću numeru, Tivćanka kaže:

“Sve vezano uz pjesmu se dogodilo spontano. Neposredno prije otvaranja prijava za festival Darko Perić i Marko Prentić ponudili su mi pjesmu koja me je oduševila. Htjela bih iskazati veliku zahvalnost Darku Periću koji je napisao tekst, Marku Prentiću koji potpisuje muziku i Božidaru Martinoviću koji je napravio aranžman”, prisjeća se ona.

Doris Deković
foto: DOA Photography

“Pjesma ‘Da volim te’ je legla mom karakteru i osjetila sam je odmah. Povod za njen nastanak svakako je bio festival ‘Biser Jadrana’”, pojasnila je sagovornica “Vijesti”, a potom otkriva da li je očekivala nagradu za najboljeg debitanta.

“Očekivala sam samo dobru energiju, zabavu, uživanje na sceni i sticanje novih prijatelja od kojih se može mnogo naučiti”, ističe ona.

“S obzirom na to da sam bila najmlađa na festivalu pretpostavila sam da mogu upasti u izbor za tu nagradu. Hvala svima koji su odlučili da ona pripadne baš meni”, nastavlja Deković.

Mlada Tivćanka osvrće se i na to koliko je ovo priznanje značajno.

“Za mene je ova nagrada izuzetno značajna zato što je to moja prva nagrada sa nekog festivala i mislim da je odličan početak za dalje, veće korake”, smatra ona.

S obzirom na to da je nastupala na festivalu koji se održavao u njenom gradu, prenijela je i iskustvo izlaska na scenu pred svojim sugrađanima.

“Često nastupam pred svojom publikom i iskustvo je divno. Vidjeti toliko ljudi koji vas podržavaju na jednom mjestu je neprocjenjivo. Nije olakšavajuća okolnost, ali nije ni otežavajuća. U svakom slučaju težim ka tome da se predstavim u najboljem svijetlu i ostavim jak utisak, koliko je to moguće”, tvrdi mlada muzičarka.

Kada su u pitanju dalji planovi vezani za muzičku karijeru, Deković poručuje:

“Imam plan nastaviti dalje, popeti se na stepenicu više i koračati polako, ali sigurno ka ostvarenju svojih ciljeva”.

Doris Deković
foto: DOA Photography

Pored Deković, nagrađeni su i prvoplasirani Princ od Vranje sa pjesmom “Čardak”, Igor Cukrov kojem je pripalo drugo i Jelena Vukojević koja je osvojila treće mjesto. Biser za najbolji tekst pripao je Filipu Sjekloći, Nemanja Filipović je dobio nagradu za najbolji aranžman za kompoziciju “Azurna noć” Katarine Bogićević Kejt, biser za najbolju kompoziciju pripao je Stevanu Faddyju, dok je nagrada za najbolju interpretaciju pripala Ani Petan.

Žiri koji je odlučivao o nagradama činili su Jellena i Sanja Vučić iz Srbije, Alen Slavica i Ana Bebić iz Hrvatske, Armin Muzafeija i Marija Šestić iz Bosne i Hercegovine, Tamara Todevska i Danijel Kajmakovski iz Sjeverne Makedonije, kao i Senad Drešević, Zorana Jovanović i Andrijana Božović iz Crne Gore.

Bonus video: