Izabela Roselini otvara Rubix festival

Drugo izdanje ove manifestacije održava se od 8. do 10. avgusta u Porto Montenegru u Tivtu

1118 pregleda 0 komentar(a)
Izabela Roselini, Foto: Privatna arhiva
Izabela Roselini, Foto: Privatna arhiva

Ovog ljeta, od 8. do 10. avgusta u Porto Montenegru u Tivtu, održaće se drugo izdanje Rubix festivala, a ugostiće svjetski poznate zvijezde, koje će svojim nastupiti na Synhro bini, a ujedno pružiti priliku i lokalnim izvođačima da zasijaju rame uz rame sa najvećim umjetnicima na sadašnjoj mužičkoj i filmskoj sceni, poručuju organizatori.

“Prvog dana festivala očekuje se pozorišni spektakl na otvorenom. U glamuroznom ambijentu crvenog tepiha, uz ograničen broj prisutnih, nastupiće italijanska glumica i model, čuvena Izabela Roselini. Ona će 8. avgusta izvesti monodramu ‘Darwin’s smile’ i na humorističan način dočarati svijet životinja i njihov odnos prema ljudima. Svi ljubitelji opere i klasične muzike biće u prilici uživaju u premijernom zajedničkom nastupu operske pjevačice Petre Radulović, stipendistkinje fondacije ‘Miloš Karadaglić’, sa gudačkim kvartetom ‘New era’. Veče će svojim performansom upotpuniti berlinski kompozitor i producent David August”, najavljuje se u saopštenju.

“Drugog dana glavni nastup pripada predivnom francuskom bendu ‘Nouvelle Vague’, koji krasi preko dvadeset godina karijere i nastupa po čitavom svijetu. Nastupiće i engleski elektronski bend - Crazy P, kombinujući elektronsku muziku i disko zvuk, stvaraju ambijent idealan za ples. Iste večeri predstaviće se još jedna stipendistikinja fondacije “Miloš Karadaglić”, Aleksandra Prelević Palladino, umjetničkog imena Dolce Hera, koja je kompozitorka, pjevačica i prva profesionalna bubnjarka u Crnoj Gori”, dodaju organizatori i najavljuju za isto veče i “Sly the bend”.

“Posljednje veče rezervisano je za ljubitelje elektronske muzike. Nakon nastupa našeg poznatog DJ-a i producenta Novaka (Notsoserious), predstaviće se jedan od najvećih, muzičar sa preko trideset godina impozantne karijere - Hernan Cattaneo”, piše u najavi.

Bonus video: